Indiana Jones og Krystalkraniets Kongerige (Indiana Jones and The Kingdom of the Crystal Skull)

Året er 1957 og den kolde krig er på sit højeste. Arkæologiprofessor Dr. Henry Jones Jr. underviser stadig på Marshall College og finder skatte i sin fritid. Da den unge Mutt fortæller, at han ved, hvor Akators legendariske krystalkranie befinder sig, begiver 'Indy' sig til Amazonas. Det samme gør en flok sovjetiske agenter, der tror, at krystalkraniet kan hjælpe Sovjetunionen med at erobre verdensherredømmet. © Scope

Produktionsår 2008
Genre Action, Adventure, Komedie
Instruktør Steven Spielberg
Medvirkende Harrison Ford, Cate Blanchett, Karen Allen, Ray Winstone
Spilletid 124 min.
Biopremiere 22.05.2008
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Harrison Ford

Harrison Ford mestrer både de menneskelige dybder og de patriarkalske actionhelte - en hård blød mand, og er måske derfor en af Amerikas mest afholdte filmstjerner. Han er mildt sagt ikke en alsidig skuespiller, men har gennem årtier formået at leve højt på en gammeldags maskulin udstråling. Han slog igennem som rumpiloten Han Solo i en film v...

Anmeldere

Politiken
"Indiana Jones sætter ikke nogen ny standard, som tilfældet var i 1981, men lever mere end respektabelt op til sin egen fortid."

Berlingske
"Den bevarer traditioner, ånd, gejst, hat og pisk fra 80ernes film, og smider et par nye vellykkede variationer ind i mikset."

Jyllands-Posten
"...som stort anlagt popcornfilm af den mere uskyldige og nostalgiske slags, som kun Spielberg kan realisere dem, kan serien næppe holdes meget bedre i live."

Weekendavisen
"Det er flot, det har stil, det er smuk underholdning. Og kan man så komme videre med de vigtige film, når drengesjælen har vederkvæget sig i dette nostalgiske frikvarter?"

Information
"Det er ikke nogen voldsomt dårlig film, men den er heller ikke særligt god."

Ekstra Bladet
"...emmer simpelt hen på alle niveauer af dyb kærlighed til filmmediets forunderlige fascinationskraft og evne til at skabe fantastiske verdener."

B.T.
"...det er bare så knaldhamrende hyggeligt at ta´på tur med den gamle støder, der både svinger domptør-pisken og selv svinger fra intellektuel akademiker til dumdristig slå-på-tæven-helt."

Cinemazone
"...føles fra start til slut som en helt igennem rigtig Indy-film, og større kompliment kan den næsten ikke få."

Brugere

23/06-16Det sorte får 5
Jeg var knap fyldt 16 år, da jeg i biografen så den fjerde Indiana Jones i rækken. De tre første film blev alle produceret før jeg født, og var således film, som jeg voksede op med i min barndom, og som altid har fyldt meget i mit filmhjerte. Derfor måtte det uundgåeligt også blive noget andet, da jeg i 2008 var et sted mellem barn og voksen, og skulle se en fortsættelse af de mytiske fortællinger med min yndlings filmhelt. Jeg havde, åbenbart i modsætning til mange andre, ikke det store problem med denne film, som er blevet lidt af et sort får i serien, og jeg har stadig ikke det store problem med filmen. Men heri ligger desuden, at filmen klart er seriens svageste, hvis du spørger mig.

Filmen har ellers nogle mindeværdige scener, og flere gode elementer og indslag. Jeg kan herunder ...

09/04-16Indiana Jones og De Digitale Udfordringer
Da fjerde omgang med Harrison Ford efter mange mange år, endelig vendte tilbage var forventninger enorme og måske ofte urimelige store. Filmen blev dog vel modtaget blandt en del kritikere, men har siden og måske med rette, fået et lidt kedeligt efterliv som værende forfærdelig og andre lidet flatterende prædikater. Helt så dårlig som dens ry, synes jeg nu ikke den er. Filmens første halvdel fungerer ret solidt og underholdende og havde den holdt dette niveau i resten af filmen, havde det ifølge mig, været en god film, om end stadig lige under de første tre.

Selv da en ofte trættende Shia LaBeouf dukker op, ødelægges momentum ikke. Først da Cate Blanchett, den normalt fantastiske skuespiller, dukker op for anden gang spillende den giftige kommunistiske agent, pinligt udstyret med ræds...

08/11-12The Complete Adventures Blu-ray boks - Filmanmeldelse

27/08-11sindsyg ringe!
ej nu stopper det fandme, denne indiana Jones er simpelthen for dårlig. er kæmpe fan af de andre tre film men der er at spænde buen. kom igen!

23/02-10Snoop Dogg
Ok film. Historien og slutningen trækker ned, men ellers en udmærket film.

08/02-09vellykket gensyn
som kæmpe Indiana Jones fan var det en fornøjelse at se. Ford leverer en fremragende præsentation endnu en gang, det samme gør den unge Shia. synes det var et vellykket gensyn med Dr. jones, dog finder jeg slutningen lidt for overnaturligt, og burde måske være tonet lidt ned, men alt i alt et hit.

30/01-09Skuffet
Jeg er mest skuffet over historien. Den savner saft og kraft. Ikke årets bedste actionbrag (2008).

12/11-08Indy Light
Indiana Jones er tilbage efter næsten 20 års fravær, hvilket har resulteret i en rodet, men underholdende eventyrfilm.

Filmen er ikke kedelig, men den mangler de gamle film's charme. Også hele universet er blevet mere tegneserieagtigt på billedsiden.

Nu er Harrison Ford ikke ligefrem en af de bedste skuespillere, men Jones rollen kan han. Det er ret flot at den gamle mand stadig vil løbe rundt og svinge med pisken.

Jeg kan godt forstå at en så dygtig skuespillerinde som Cate Blanchett, af og til gerne vil medvirke i mindre seriøse film. Endda som russisk skurk i en Indiana Jones film. Hvem ville ikke sige ja. Desværre er rollen nok hendes dårligste til dato, og hun er også den mindst interresante skurk af alle 4 film. En skam.

Der er mange flotte action sekvenser og nogle fin...

10/11-08gamle indiana
Indiana jones er blevet for gammel..Der er ingen magi som der var i de gamle film, og 19 år er for lang tid at vente med at lave en efterfølger..Det kan man simpelthen mærke..

Filmen trækker sig lige op på et niveau som jævnt underholdende, men præcis som det er sket med Bond, er følelsen og charmen væk iforhold til tidligere film.

Jeg må fælde en lille tåre og være lykkelig for de 3 første i serien..

09/11-08Har hørt tre andre navne til filmen. 1
Jeg har tre andre navne som kunne have blivet brugt.
1. Indiana Jones og Kæmpemyrenes angreb.
2. Indiana Jones og Den Flyvende Tallerken.
3. Indiana Jones og Indiana Jones Søn.Fakta

Medvirkende
Indiana Jones Harrison Ford
Irina Spalko Cate Blanchett
Marion Ravenwood Karen Allen
George 'Mac' Michale Ray Winstone
Professor Oxley John Hurt
Forstander Charles Stanforth Jim Broadbent
Mutt Williams Shia LaBeouf
Bag kameraet
Instruktion Steven Spielberg
Produktion Frank Marshall
Manuskript David Koepp, George Lucas, Jeff Nathanson
Fotografi Janusz Kaminski
Klip Michael Kahn
Scenografi Guy Dyas
Musik John Williams
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure, Komedie
Nøgleord Amazonas, Arkæolog, Indiana Jones
Relaterede film Indiana Jones og templets forbandelse, Indiana Jones og det sidste korstog, Indiana Jones og Krystalkraniets Kongerige, Jagten på den forsvundne skat
Premieredatoer
Biograf 22.05.2008
Dvd 04.11.2008
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2008
Spilletid 124 min.
Link Officielt website
Dansk website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 529.269 (#88)
Selskab Paramount Pictures, Amblin Entertainment, Lucasfilm, Santo Domingo Film, Music Video
Biodistributør United International Pictures

Se også...