Man of Steel - 2 D (Man of Steel)

Da planeten Krypton går under, bliver drengebarnet Kal-El sendt til Jorden. Her finder han et par kærlige plejeforældre i Jonathan og Martha Kent. Men Clark - som de døber ham - er ikke som de andre. Han har overjordiske superkræfter, og da Jorden angribes af general Zod fra Krypton, må Clark Kent redde menneskenes planet ved at træde i karakter som den heroiske Superman. © Scope

Produktionsår 2012
Genre Action, Adventure, Science Fiction
Instruktør Zack Snyder
Medvirkende Henry Cavill, Amy Adams, Michael Shannon, Diane Lane
Spilletid 143 min.
Biopremiere 14.06.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Zack Snyder

(INSTRUKTØR)
Den amerikanske filmfotograf og instruktør har fået en plads i reklamefilmens superliga og indspillet overalt fra regnskoven i Sydamerika til Alaska, Kina og Island. Snyder har blandt andet arbejdet sammen med en række sportsstjerner, heriblandt Michael Jordan, Martina Navratilova og Lance Armstrong og lavet reklamer for blandt andet Nike, Re...

Anmeldere

Politiken
"...har viljen til at begynde på en frisk i et nyt årtusind, hvor fælles trusler kan genaktualisere gamle idealer som pligtfølelse og offervilje for fællesskabet."

Berlingske
"Antallet af bygninger, der eksploderer, er ikke til at nå at tælle, og Hans Zimmers tordenmuzak vil gøre dig fuldstændig følelsesløs i biografen. »Man of Steel« er måske nok sine steder en 14-årig drengs våde drøm af en ramasjang-film, men den er til gengæld en voksen mands mareridt af tordnende tomgang."

Jyllands-Posten
"...selv om de mange hæsblæsende scener er flot udført, savner de variation og formål som andet end action-underholdning i en film, der i forvejen forekommer overlæsset."

Weekendavisen
"De sidste 80 minutter af Man of Steel bliver en monoton parade af eksplosioner og effekter, som gradvis tager pusten - og efterhånden også interessen - fra publikum. Man længes efter en slutning, da Metropolis' gader for 20. gang pløjes op."

Information
"Det begynder endog vældig godt, men ender med trættende død og ødelæggelse..."

Ekstra Bladet
"...ejer ikke for fem øre humor, charme eller selvironi."

B.T.
"Den sidste halve time er rent actionbrag, og nogle vil sikkert finde det for meget, da Zod finder sin verdensmaskine frem og begynder at justere Jordens tyngdekraft. Men i en film som ' Man of Steel' er for meget slet ikke nok."

Cinemazone
"...når man så har fået sat ørepropperne i og accepteret skuffelsen over Snyders amokløb i anden halvdel, så rummer slagsmålene mellem de to stædige Krypton-kæmper nogle tæv af den decideret gedigne slags, hvor man basker hinanden med både hele og halve godstog."

Ekko
"Ideen med at lade den visuelle fantast Zack Snyder og spændings-virtuosen Christopher Nolan samarbejde virkede ellers på papiret umådeligt spændende, ikke mindst efter Bryan Singers flop med Superman Returns i 2006. Man of Steel får dog det værste frem i dem begge."

Brugere

03/08-13Alvorlige Superman
Zack Snyder har muligvis lavet den flotteste Superman filmatisering. Men er den også blandt de bedste superheltefilm? Læs hele min mening om filmen her: http://torbenwoodfilm.blogspot....-of-steel.html

07/07-13Superslam
Snyder mangler et lidt bedre manuskript, Cavill nogle ridser i lakken og Adams en frækkere røv. Og så kyles det hele alt for ofte frem og tilbage i tid.

Men ellers bedre end Singer's supersødme fra 2006.

03/07-13It's a bird ... it's a plane ... no, it's Superman Michael Bay-style!
Bryan Singers reboot fra 2006 var åbenbart ikke nok at bygge videre på, så nu tager Warner i stedet Superman helt forfra med en ny mand i rollen og inspiration fra Christopher Nolan, der både har været med til at skrive oplægget og er medproducer på "Man of Steel". Der har tydeligvis været et ønske om at hente noget fra Nolans succes med en mørkere Batman, og udførelsen er så lagt i hænderne på Zack Snyder - der jo også lavede en imponerende skummel superheltefilm med sin strålende filmatisering af "Watchmen".

Udgangspunktet virker altså solidt, og "Man of Steel" genstarter som nævnt heltens historie helt fra begyndelsen. Planeten Krypton går under, en baby bliver sendt gennem verdensrummet og lander på Jorden, og lykkeligvis bliver han fundet af et stovt bondepar, der sørger for, at ...

14/06-13Superman kommer med fred (og masser af ødelæggelse)
Superman er tilbage for fuld smadder og både spytkrøllen samt de røde underbukser er droppet, get over it fanboys. Til gengæld er der smæk på eksplosioner, susende rumskibe og overmenneskelige slåskampe. Manden af stål går med andre ord i den grad til stålet i Zack Snyders Man of Steel.

En storslået omgang action-ramasjang, der desværre efterlader karakterne lidt uforløste i den svulstige slipstrøm.

Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/2013/0...-odelaeggelse/

13/06-13Fedt med en spoiler i et anmeldercitat ...

31/10-08Superman Man of Steel
Blot til info:

Superman Man of Steel vil først ramme os som planerne er pt. i sommeren 2011 (nyeste update fra 22. oktober 2008) dog forbeholdt ændringer.

Det er korrekt at Superman Returns er blevet kritiseret for ikke at have nok aktion, det bekræfter Alan F. Horn (president for warner bros) som også mener filmen burde have indtjent 500 mio $, men dette skete desværre ikke.

Budgettet for Superman the Man of Steel vil maks. udgøre 175 mio $. Alan F. Horn bekræfter der vil komme mere aktion, fordi man ønsker ramme flere unge mænd.

Vigtigt at understrege filmen er under produktion.

Det er Bryan Singer som er director på filmen (ham som har lavet Superman Returns, X-men og the usual suspects).

Regards
Unknown-Person

Fakta

Medvirkende
Superman / Clark Kent Henry Cavill
Lois Lane Amy Adams
General Zod Michael Shannon
Martha Kent Diane Lane
Jonathan Kent Kevin Costner
Jor-El Russell Crowe
Perry White Laurence Fishburne
Faora Antje Traue
Lara Lor-Van Ayelet Zurer
Oberst Hardy Christopher Meloni
Bag kameraet
Instruktion Zack Snyder
Produktion Charles Roven, Christopher Nolan, Emma Thomas, Deborah Snyder
Manuskript David S. Goyer
Forlæg Christopher Nolan, David S. Goyer
Fotografi Amir Mokri
Klip David Brenner
Scenografi Alex McDowell
Musik Hans Zimmer
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure, Science Fiction
Undergenre Superheltefilm
Nøgleord Baseret-på-tegneserie, Superhelt, Superkræfter, Superman
Relaterede film Batman v Superman: Dawn of Justice - 2 D, Justice League - 2 D
Premieredatoer
Biograf 14.06.2013
Dvd 23.10.2013
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Superman: Man of Steel
Land USA
Produktionsår 2012
Spilletid 143 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Warner Bros. Pictures, Legendary Pictures, DC Comics
Biodistributør Warner Bros. Pictures
Dvd-distributør Warner Home Video

Se også...