X-Men Origins: Wolverine

James Logan har lagt livet som Wolverine bag sig og lever et stille liv i Canada. Efter seks år forsøger hans tidligere chef Willliam Stryker at få ham tilbage i tjenesten. Først da Logans bror Creed dræber hans kæreste, vælger Logan igen at blive en del af mutant-slænget for at kunne få hævn. Snart erfarer han, at Stryker har holdt flere ting skjult, blandt andet detaljer om Logans afdøde kærestes identitet. © Scope

Produktionsår 2009
Genre Action, Science Fiction, Thriller
Instruktør Gavin Hood
Medvirkende Hugh Jackman, Ryan Reynolds, Lynn Collins, Liev Schreiber
Spilletid 107 min.
Biopremiere 29.04.2009
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Hugh Jackman

Hugh Jackman er i sit hjemland Australien kendt for sit arbejde i tv og i teatermusicals. Han er efter sigende en glimrende sanger og har haft store roller i australske opsætninger af 'Skønheden og udyret' og 'Sunset Boulevard'. Jackman debuterede i det australske familiedrama 'Erskineville Kings' (1999) og havde herefter hovedrollen i den ro...

Anmeldere

Politiken
"Den lever naturligvis i kraft af sin action, men lige så meget som på grund af sit farverige galleri af freaks, der giver god mening for den allerede eksisterende ’fortsættelse’ af denne historie."

Berlingske
"...en skingrende kulørt samt heftigt underholdende film med kun minimal humor, men til gengæld vild vold plus et par gedigne overraskelser undervejs."

Jyllands-Posten
"...kun takker være det overbevisende spil af Jackman, bliver den også en anelse relevant."

Ekstra Bladet
"Hvis man som undertegnede var glad for de forrige film om ’X-Men’, gør man sig selv en tjeneste ved at gå i en stor bue uden om denne sjælløse pengemaskine."

B.T.
"...magen til underholdning skal man lede længe efter."

Cinemazone
"X-Men Origins: Wolverine er endt som et uforpligtende, men også unødvendigt forsøg på at give figuren en dybde..."

Brugere

28/04-13Endelig
efter jeg har set den i mange små dele, har jeg endelig fået set den fra start til slut, og er imponerede. gode efekter og er æreligtalt bare en rigtig god film.

19/10-09Quiz???
Er der nogen der ved om filmquizzen genopstår som lovet???

17/10-09Hugh Jackman redder Origins 2
Flotte actionsekvenser og en altid god Hugh Jackman, spiller stort ind for at redde en lettere ligegyldig prequel til X-Men filmene.

Alle de nye figurer i Origins er statister i Wolverine's verden. Hvorfor en Ryan Reynolds dukker op i en stor cameorolle, begriber jeg ikke. Mange interessante figurer dukker op, men de er knap nok introduceret i en scene, hvorefter de hurtigt forsvinder igen.

Filmen virker forhastet og historien rodet og en anelse plat. Heldigvis fodres vi i det mindste med flotte effekter og en Hugh Jackman, som kan overbevise os om, at han godt ved hvad filmen handler om. :-)

30/08-09The Money-Machine 3
Jeg har aldrig været den store fan af supergelte-film, men film som Batman Begins og The Dark Knight, X-Men 1 og 2, samt dette års Watchmen, har jeg det dog noget anderledes med. De kan nemlig tages seriøst! Og hvad mener jeg så med det? For jeg ved at der sidder mange mennesker derude (især mange teenage-drenge...), der fx var helt vilde med sidste års Iron Man, som jeg dog aldrig rigtigt så som andet end underholdning - hvilket jo faktisk også var meningen med netop den film. Men de førnævnte film vil altså bare meget mere end "blot" at være den næste popcorns-blockbuster, direkte importeret fra Hollywood - de har et budskab under al galskaben, de visuelle effekter, de spektakulære stunts og de besynderlige karakterer. Og den slags superhelte-film startede vel egentlig med den første X...

22/07-09Kanonfilm
Denne film hører absolut til en af de bedste filmatiseringer fra tegneserieverdenen.
Filmen er en del mere dyster end de tre forrige x-men film.
Faktisk minder den visse steder om 'The wachmen'.
Historien er dog langt bedre.
Hugh Jackman gør det endnu engang fortrinligt, men også Liev Schreiber gør det fremragende som den onde ulvemand.

14/07-09Medium!
Bryan Singer gjorde noget smart i X-Men universet. Han tilføjede superhelte genren nyt blod og gjorde persongalleriet og de stort opsatte actionscener, interessant og vedkommende. Desværre er det lige siden begyndt at gå ned ad bakken for både serien og nu det selvstændige take på karakteren, Wolverine. Der savnes dybde, spænding og drive. Tilbage står tomme kalorier hvor man ikke fatter interesse for noget som helst af det der udspiller sig på skærmen. Actionscenerne ligner noget fra et spil, blottet for al intensitet og troværdighed.. Bedre held næste gang!

28/05-09Action spækket topfilm
Jeg havde egenligt ikke de store forventninger til denne film, da jeg ikke har brudt mig synderligt om de andre X-men film som jeg synes er en smule for nørdet ala startrek.
Men hold da op den var god, en af den slags film hvor man ikke keder sig i 2 sekunder. God historie, lækkere action scener og godt skuespil.
Jeg giver den 5 action stjerner, for rigtig god underholdning, hvor hurtigt bliver revet med af historien hele vejen til enden.

22/05-09WOOOOOW!!! med X 1
Da jeg havde snakket med min kære y-ekspedient inde i Koldingstorcenters stereo omkring hvor MEGA fed hun synes X-men origins: Wolverine var, kunne jeg virkelig ikke vente med at se.
Jeg havde i virkeligheden nok forventet at blive skuffet, da filmen jo er lidt lang havde jeg forestillet mig den nogle gange ville have for langsomt tempo med alle mulige kedsommelige forklaringer.

Men der er dømt seriøst fed action fra start til slut!? Det er virkelig et Adranalin kick'ende tempo, og der er ikke 2min hvor det ikke bare er "BAM BAM BAM!"

Jeg synes også virkelig at skuespille præsentationerne er helt i tops!
Hugh Jackman spiller hovedrollen, Wolverine, og han gør det helt formidabelt, kunne helt ærligt ikke forestille mig en der var bedre.
Will.i.am, nok bedst kendt som medlem fra "...

06/05-09Super underholdning!
Min forventninger var skruet gevaldigt ned efter at have læst diverse anmeldelser, og hvor blev jeg overrasket. Wolverine er en super intens, brutal og kompromisløs film. Desværre med et par plothuller eller to i forhold til X-men trilogien, men det gør ikke så meget. Glimrende skuespil og en fin historie. Glæder mig til to'eren.

01/05-09Snikt! the Beginning 5
Hugh Jackman er tilbage i rollen, der gjorde ham til stjerne - og han virker stadig. Han har vist endda fået endnu større overarme, og de har også droslet Wolverine-håret ned, så det ikke ser helt så fjollet ud.

Det sidste er egentlig meget rammende for hele filmen, for Wolverines forhistorie er på mange måder mere superagent end superhelt. Selv om der også bliver givet gas med folk, der kan teleportere og andre sjove evner. Men det er altså en tragisk heltehistorie, der starter engang for længe siden og især handler om det skumle regeringsprojekt Weapon X, der gav Wolverine hans uforgængelige skelet og kløer. Filmen holder sig ret pænt til den forhistorie, der er kommet frem i tegneserierne - selvfølgelig med nogle forkortelser og sammenskrivninger, som fungerede fint for mig og bl....Fakta

Medvirkende
Logan/Wolverine Hugh Jackman
Wade Wilson / Deadpool Ryan Reynolds
Kayla Lynn Collins
Victor Creed / Sabretooth Liev Schreiber
Chris Bradley / Bolt Dominic Monaghan
William Stryker Danny Huston
David North / Agent Zero Daniel Henney
Remy LeBeau / Gambit Taylor Kitsch
Frederick J. Dukes / The Blob Kevin Durand
Bag kameraet
Instruktion Gavin Hood
Produktion Kevin Feige, Hugh Jackman, John Palermo, Lauren Shuler Donner, Ralph Winter
Manuskript David Benioff, Skip Woods
Fotografi Donald McAlpine
Klip Nicolas De Toth, Megan Gill
Scenografi Barry Robison
Musik Harry Gregson-Williams
Genrer og relationer
Genre Action, Science Fiction, Thriller
Undergenre Superheltefilm
Nøgleord Baseret-på-tegneserie, Mutant
Relaterede film X-Men, X-Men 2, X-Men: The Last Stand, X-Men: First Class, The Wolverine - 2 D, Logan
Premieredatoer
Biograf 29.04.2009
Dvd 13.10.2009
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2009
Spilletid 107 min.
Link Officielt website
Dansk website
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 120.280
Selskab Donners' Company
Biodistributør Twentieth Century Fox

Se også...