Surrogates

I en nær fremtid ser verden helt anderledes ud, end den gør i dag. Alle mennesker holder sig nemlig stort set altid indendøre, fordi det er det sted, der er mest sikkert at være. Har de har ærinder ude i verden, sender de deres kloner afsted. Alle har nemlig en robotiseret gengivelse af sig selv. Da der sker et mystisk mord må FBI-agenten Greer afbryde kontakten til sin robot og selv tage affære. © Scope

Produktionsår 2009
Genre Action, Science Fiction, Thriller
Instruktør Jonathan Mostow
Medvirkende Bruce Willis, Radha Mitchell, Rosamund Pike, Boris Kodjoe
Spilletid 104 min.
Biopremiere 09.10.2009
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Jonathan Mostow

(INSTRUKTØR)
Vi husker alle Jonathan Mostows uforglemmelige gyserkomedie 'Beverly Hills Bodysnatcher' (1989). Nå, ikke? Det er nok fordi den røg direkte ud på video og ikke var så uforglemmelig endda. Til gengæld fik Hollywood øje på ham efter tv-thrilleren 'Black Angel' (1990). Der skulle dog gå seks år først han fik et regulært hit med den psykologiske...

Anmeldere

Politiken
"Desværre farer både robotter og mennesker vild i krimihandlingen."

Berlingske
"... der er flotte visuelle scener i den, men selve plottet farer vild og filmen kan heller ikke dy sig for at have en søvndyssende morale om, at maskiner gør os mindre menneskelige og et budskab om, at verden og livet er bedst, når der er plads til dårlige hårdage, er lidt tyndt."

Jyllands-Posten
"Der rumler nogle skarpe ideer om det virkelige liv versus den virtuelle verden, som i disse Wii- og internet-tider bestemt ikke er irrelevante. Men de bliver ikke foldet ud til noget af betydning i denne selvhøjtideligt larmende bagatel."

Ekstra Bladet
"...et ganske intelligent og spændende bud på mainstream-science fiction."

B.T.
"...to timers anstændig underholdning - men så heller ikke mere."

Cinemazone
"Willis er glimrende i dobbeltrollen som Greer. Men hverken hans plastiklignende, blonde surrogat eller den mørbankede, skaldede version af kød og blod kan forhindre Surrogates i blot at være endnu en 'whodunit'-thriller om en strømer, der optrevler en forbrydelse."

Brugere

26/03-10Kedelig samlebåndsproduktion
I modsætning til Coen-brødrenes 'A Serious Man' har man allerede under traileren til 'Surrogates' regnet både allegorier og moraler ud, så det er begrænset, hvor meget man tager med sig ud af biografen, når filmen er slut.

Hvad vil du helst: leve et rigtigt liv med ægte følelser og alt, hvad det indebærer af dårligt hår og skæve tænder eller leve et kunstigt liv isoleret fra omverdenen, hvor alt, hvad du oplever er igennem øjne og sensorer på en perfekt udseende robot, der kan erstattes, opgraderes og udstyres efter forgodtbefindende? Et spændende og interessant dilemma i Bruce Willis' seneste actionfilm, der desværre aldrig udvikler sig til mere end banal moralisering.

Læs hele anmeldelsen her http://www.navlefnuller.dk/?id=12

24/10-09Småkedelig maskinstormer 2
Nærfremtids-thriller sat i en verden, hvor langt de fleste mennesker lever deres liv gennem tankestyrende robotter kaldet 'surrogater'. På den måde kan de sidde sikkert hjemme hos sig selv, uden kontakt til den farlige verden udenfor - men den sikkerhed bliver udfordret, da et par surrogater bliver zappet og tager ejerne med i døden. Politiet står nu med den første mordsag i årevis, og den viser sig selvfølgelig at have forbindelse til et større komplot.

"Surrogates" er baseret på en tegneserie af samme navn, og filmudgaven er først og fremmest flot visualiseret. Der er lavet et imponerende stykke arbejde i de computeriserede, idealiserede surrogat-udgaver af skuespillerne, som giver filmens univers en passende plastisk feelgood-stemning.

Til gengæld glemmer filmen så bare at vær...

11/10-09Die Hard møder Matrix
Hvad sker der når man blander ”Matrix” og ”Die Hard” sammen til én film. ”Surrogates” er svaret. Om dette så har gjort filmen synderlig vellykket er en smagssag. Undertegnede var dog ikke videre begejstret.

Surrogates er det nyeste skud fra actiongenren og med helten fra Die Hard filmene (Willis), samt instruktøren fra tidligere action block-busters som Terminator 3 og U-571 (Mostow), skulle man synes at der var lagt i kakkelovnen til en rigtig fed action film. Kort sagt handler filmen om verden anno 2017. Mennesket har opfundet en type robot, som kan styres med tankens kraft. Robotterne (de såkaldte Surrogates) får tilføjet kunstig hud så de ligner mennesker, og kan dermed antage lige det udseende som den enkelte bruger ønsker. Dermed får mennesket selv muligheden for at leve livet g...

11/10-09Ideen er skam go' nok!
Der kradses om fine ideer og tanker, men Mostow har aldrig været en raffineret eller begavet nok til at få noget dybere ud af store ideer. Filmen er skam mild underholdende og effekterne er solide, men man forlader filmen sulten og man undrer sig over, at det ikke er blevet til mere. Stort øv..

Fakta

Medvirkende
Agent Thomas Greer Bruce Willis
Agent Jennifer Peters Radha Mitchell
Maggie Greer Rosamund Pike
Andrew Stone Boris Kodjoe
Dr. Lionel Canter James Cromwell
Unge Canter James Francis Ginty
Profeten Ving Rhames
Strickland Jack Noseworthy
Bobby Saunders Devin Ratray
Oberst Brendon Michael Cudlitz
Bag kameraet
Instruktion Jonathan Mostow
Produktion Max Handelman, David Hoberman, Todd Lieberman
Manuskript Michael Ferris, John D. Brancato
Fotografi Oliver Wood
Klip Kevin Stitt, Barry Zetlin
Scenografi Jeff Mann
Musik Richard Marvin
Genrer og relationer
Genre Action, Science Fiction, Thriller
Nøgleord Robot
Premieredatoer
Biograf 09.10.2009
Dvd 09.02.2010
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2009
Spilletid 104 min.
Link Officielt website
Solgte billetter 47.072
Selskab Touchstone Pictures, Road Rebel, Mandeville Films
Biodistributør Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures Releasing

Se også...