Abraham Lincoln: Vampire Hunter

Mange år før Abraham Lincoln bliver Amerikas 16. præsident, dræbes hans mor af vampyrer. Derfor er det kun naturligt, at 'Abe' ønsker hævn over de dæmoniske blodsugere. Som ung mand rekrutteres Lincoln af den gådefulde Henry Sturges, som lærer ham at nakke vampyrer med sølvpatroner. Lincoln skal siden få brug for sin træning, da borgerkrigen bryder ud mellem nord- og sydstaterne under hans præsidentskab. © Scope

Produktionsår 2012
Genre Gyser, Thriller
Instruktør Timur Bekmambetov
Medvirkende Benjamin Walker, Dominic Cooper, Anthony Mackie, Mary Elizabeth Winstead
Spilletid 105 min.
Biopremiere 02.08.2012
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Med slagscenernes høje production value og med sit overskuelige verdensbillede - en befolkning bestående af enten blodsugere eller potentielle ofre - leverer den en lovlig bekvemt forenklet historieundervisning; men til gengæld højeffektiv underholdning."

Berlingske
"Det er ganske vist imponerende, hvor mange ting han kan smadre på spektakulær vis, men det bliver trættende i længden at se ærlige Abe svinge sølvøksen i slowmotion over de udødelige monstre for 17. gang."

Jyllands-Posten
"...det lykkes ikke for Timur Bekmambetov at gøre "Abraham Lincoln: Vampire Hunter" til andet end en marginalt ophidsende og ingenlunde skræmmende fortænkt omgang splat, der end ikke imponerer på effektniveau."

Information
"Filmen har modet til at behandle denne kærlighedsaffære seriøst, og det lykkes faktisk at skabe relativt psykologisk realistiske figurer, som man kerer sig om inden for en ramme, der ellers dårligt kunne være mere kulørt."

Ekstra Bladet
"Det bliver indimellem ret fortænkt, men der er bid i suveræne sekvenser, som en jagt på tværs af en hektisk hestehorde. 3D-effekterne irriterer, men den ukendte Benjamin Walker viser dragende dimensioner i titelrollen."

B.T.
"...hvor er det dejligt at blive positivt overrasket, for filmen er faktisk rigtig god underholdning, hvor 3D bliver udnyttet maksimalt."

Cinemazone
"Stemningsfuld, jovist – og da også sporadisk underholdende, men man har fornemmelsen af, at der gemmer sig en endnu mere overbevisende film et sted nedenunder den uinspirerede 3D-facade, hvor Bekmambetov lever op til egne bedrifter uden at tilføje det, som historien om den vampyrjagende præsident for alvor har brug for."

Brugere

15/10-14Den mand havde da heller ikke et øjebliks fred og ro
Hvor ville jeg ønske, denne film var lige så klar i spyttet som sin titel. En titel der gav mig forhåbninger om en omgang over-the-top fjollet underholdning af bedste skuffe. I stedet vil den gerne jonglere adskillige genrer, og selvom underholdningsværdien er høj, kan den dog ikke slippe udenom nogle indgraverende fejl.

Den største er hovedrolle-indehaveren. En ukendt skuespiller ved navn Benjamin Walker der slet ikke griber chancen for at slå sit navn fast. Han har simpelthen ikke nok pondus til at udfylde skorstenshatten. Han er for vattet til at være actionstjerne, og han er for dårlig en skuespiller til at spille drama. Det er virkelig ærgerligt, for rollen fejler bestemt ikke noget. Prøv engang at forestille dig Daniel Day-Lewis' mageløse Lincoln i denne røvsparkende version.......

16/08-12Honest Abe på ensformig vampyrjagt
Så tog bølgen af kontrafaktisk historisk horror springet fra bøger til film. I skikkelse af Abraham Lincoln, der jo naturligvis udkæmpede en hemmelig krig mod vampyrer i det meste af sit liv. Hans forældre blev dræbt af en hævngerrig vampyr, og den unge Lincoln blev fundet og skolet af en vampyrjæger, hvorefter kampen fortsatte helt op til hans tid som præsident under Den Amerikanske Borgerkrig.

Filmen er skrevet af Seth Grahame-Smith, baseret på hans egen roman, og historien gør et prisværdigt forsøg på at flette en række historiske personer logisk ind i den overnaturlige fortælling - Lincolns kone, hans nære venner og allierede, hans politiske modstandere og så videre. Der bliver bare kogt lidt for meget suppe på det samme vampyrben, og filmen er derudover nærmest uklædeligt patriot...

Fakta

Medvirkende
Abraham Lincoln Benjamin Walker
Henry Sturgess Dominic Cooper
William Johnson Anthony Mackie
Mary Todd Lincoln Mary Elizabeth Winstead
Adam Rufus Sewell
Jack Barts Marton Csokas
Joshua Speed Jimmi Simpson
Thomas Lincoln Joseph Mawle
Nancy Lincoln Robin McLeavy
Vadoma Erin Wasson
Bag kameraet
Instruktion Timur Bekmambetov
Produktion Timur Bekmambetov, Tim Burton, Jim Lemley
Manuskript Seth Grahame-Smith, Simon Kinberg
Forlæg Seth Grahame-Smith
Fotografi Caleb Deschanel
Klip William Hoy
Scenografi François Audouy
Musik Henry Jackman
Genrer og relationer
Genre Gyser, Thriller
Undergenre Vampyrfilm
Nøgleord 3-D, Amerikansk præsident
Premieredatoer
Biograf 02.08.2012
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2012
Spilletid 105 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Selskab Bazelevs Production, Tim Burton Productions, Abraham Productions
Biodistributør Twentieth Century Fox

Se også...