Den store Gatsby - 2 D (The Great Gatsby)

I 1922 flytter forfatterspiren Nick Carraway fra USA's Midtvest ind til det pulserende liv i New York. Nicks nye nabo på Long Island bliver den nyrige Jay Gatsby, som hver aften holder overdådige fester for jetsettet i sit kæmpe hus. Gatsby har et godt øje til Nicks dejlige kusine, Daisy Buchanan, der bor på den anden side af sundet. Hun er desværre er gift med Tom, der tilhører den gamle overklasse. © Scope

Produktionsår 2013
Genre Drama, Thriller
Instruktør Baz Luhrmann
Medvirkende Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Carey Mulligan, Joel Edgerton
Spilletid 141 min.
Biopremiere 16.05.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Leonardo DiCaprio

Med sine hovedroller i 'William Shakespeares Romeo + Julie' (1996) og 'Titanic' (1997) blev den blonde hjerteknuser med de blå øjne ikke bare halvfemseres største teenageidol, men et globalt fænomen. Leonardo Wilhelm DiCaprio optrådte første gang som 5-årig i tv-programmet 'Romper Room' og formåede samtidig at blive smidt ud af studiet på gru...

Anmeldere

Politiken
"...én gang pompøst underholdende, pletvis gribende og påfaldende distanceret, overarrangeret billedfortælling. På førnævnte målestok: mere Luhrmann end Fitzgerald."

Berlingske
"På én gang vil Luhrmann være så tro som muligt mod Fitzgeralds tekst, mens han samtidig forsøger at transcendere den med sin egen stilisme."

Jyllands-Posten
"Men trods disse stilistiske lyspunkter, har Luhrmann et temmelig altmodisch greb om fortællingen, der med sin rammekonstruktion og dryssende bogstaver over lærredet primært bliver til ord."

Information
"Al dens glitter og glamour kan bare stadig ikke skjule, at i Luhrmanns hænder er en stor amerikansk tragedie endt som en overproduceret sæbeopera, hvor de mange, mange lag af rungende tomhed tilsammen munder ud i det rene ingenting."

Ekstra Bladet
"De både følelsesmæssige og sociale implikationer i romanen tabes dog fuldstændig på gulvet i dette udstyrsstykke, hvor selv skuespillerne blot fremstår som velklædte rekvisitter."

B.T.
"Man havde gerne haft flere følelser i klemme, men Fitzgeralds ' Gatsby' er stadig en forrygende god historie, og Luhrmann er en stilsikker, interessant instruktør. Er man fan af en af de to herrer, bør man ikke snyde sig for oplevelsen."

Cinemazone
"Den alvorlige Luhrmann er en anelse kedelig, og trods stærke skuespillere klinger det hele akavet – det kunne man sidst se i den gumpetunge Australia, og det præger desværre også sidste og vigtigste halvdel af The Great Gatsby."

Ekko
"Luhrmann er som filmfortolker perfekt tunet ind på psyken bag historien."

Brugere

01/07-13For meget Luhrmann, for lidt Fitzgerald 1
Én af det 20. århundredes store amerikanske romaner kommer til live i en ekstremt flashy version - som man vel kunne forvente det, når det er Baz Luhrmann, der står bag kameraet.

Den nyeste filmversion af F. Scott Fitzgeralds klassiker er dog som udgangspunkt meget trofast mod romanhistorien, der kun er ændret på små punkter. Filmen har som bogen en fortæller, en ung børsmægler, som flytter til den ikke allerfineste del af Long Island. Dér bliver han nabo til et overdådigt palæ, som ejes af en mystisk mangemillionær, Jay Gatsby, der holder ekstravagante fester, hvor hele New Yorks natteliv kommer på besøg. Gatsby udviser overraskende stor interesse for sin nye nabo, og det viser sig at hænge sammen med, at fortællerens kusine er Gatsbys gamle kæreste, der nu er gift med en overklasse-...

21/05-13En tynd omgang 1
Jeg synes det var en tynd omgang, og må indrømme jeg var dybt skuffet. Historien er tynd, den er længe om at komme igang og man føler aldrig rigtig den kommer igang. Der er ikke nok krudt i den film. Til trods for jeg har stor beundring for skuespillerne hver i sær, så synes jeg ikke Carey Mulligan var den rette til rollen. Jeg vil ikke anbefale den til nogen. Den var kedelig og efterlod mig i en sær sindstilstand.

Fakta

Medvirkende
Jay Gatsby Leonardo DiCaprio
Nick Carraway Tobey Maguire
Daisy Buchanan Carey Mulligan
Tom Buchanan Joel Edgerton
Myrtle Wilson Isla Fisher
George Wilson Jason Clarke
Jordan Baker Elizabeth Debicki
Dr. Walter Perkins Jack Thompson
Meyer Wolfsheim Amitabh Bachchan
Unge Jay Gatsby Callan McAuliffe
Bag kameraet
Instruktion Baz Luhrmann
Produktion Baz Luhrmann, Lucy Fisher, Catherine Knapman, Catherine Martin, Douglas Wick
Manuskript Baz Luhrmann, Craig Pearce
Forlæg F. Scott Fitzgerald
Fotografi Simon Duggan
Klip Jason Ballantine, Jonathan Redmond, Matt Villa
Scenografi Catherine Martin
Musik Craig Armstrong
Genrer og relationer
Genre Drama, Thriller
Undergenre Periodefilm, Romance
Nøgleord 1920'erne, Baseret på roman, Fest, New York, Overklasse
Relaterede film Den store Gatsby
Premieredatoer
Biograf 16.05.2013
Dvd 17.09.2013
Øvrige oplysninger
Land Australien, USA
Produktionsår 2013
Spilletid 141 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Red Wagon Productions, Bazmark Films
Biodistributør Warner Bros. Pictures

Se også...