Alice i Eventyrland: Bag spejlet - 2 D (Alice Through the Looking Glass)

Efter tre års sejlads på verdenshavene vender Alice hjem til London. Her finder hun et magisk spejl, som bliver hendes portal tilbage til det eventyrlige Underland. Hun møder atter den gale hattemager, som er svært deprimeret. Den Hvide Dronning sender Alice til fortiden for at finde årsagen til hattemagerens kvaler. Dette bringer Alice ud i et opgør med den onde Hjerter Dame og selve Tiden. © Scope

Produktionsår 2016
Genre Adventure, Familiefilm
Instruktør James Bobin
Medvirkende Mia Wasikowska, Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway
Spilletid 113 min.
Biopremiere 26.05.2016
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Afventer stemmer
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Helena Bonham Carter

Kostumedramaer og korsetter. Sart ungmø i noble omgivelser. Helena Bonham Carter har i snart mange år kæmpet for at komme ud af det typecasting-helvede, hun har siddet fast i med 'Værelse med udsigt' (1985), 'Howards End' (1992) og lignende kultiverede periodefilm. Hun tog tilløb i Woody Allens 'Mig og Afrodite' (1995), men først med 'Fight Club'...

Anmeldere

Politiken
"...instruktør James Bobin fortynder fablen til et Disney-karneval med skøre figurer, der er mere søde end syrede. Det er en surftur med Johnny Depp, Mia Wasikowska og Helena Bonham Carter på en bølge af CGI-effekter uden fornemmelse for dramaturgi."

Berlingske
"...en forskruet og forvirret film. Ingen virker til at have en tro på, at stoffet kan bære, uden der hele tiden bliver budt over, og på den baggrund bliver eventyret til lidt af et mareridt."

Jyllands-Posten
"Effekterne i "Bag spejlet" er storslåede, og særligt den grundige konstruktion af Tidens hjem er forrygende. Til gengæld - og det var også et problem i forhold til Burtons film - så bliver de meget billedlige gengivelser af Carrolls univers til en uundgåeligt plat bogstaveliggørelse af forfatterens vidunderlige nonsens."

Ekstra Bladet
"...holdt man af etterens fortolkning af universet, vil man givetvis også føle sig moderat underholdt her."

B.T.
"Jeg var temmelig vild med Tim Burtons skruptossede ' Alice i Eventyrland' fra 2010. Men fortsættelsen ' Alice i Eventyrland: Bag spejlet' uden den excentriske instrukør virker lidt anstrengt."

Ekko
"Johnny Depp som den gale Hattemager er i både overført og direkte betydning en bleg udgave af sig selv. Skuespillet virker uoplagt."

Brugere

20/09-16Effektfuld tidsrøver.
Alice i Eventyrland (2010) blev instrueret af Tim Burton og billederne var præcis så eventyrlige, som man kunne have forventet fra den kant.

Desværre var historien ikke noget særligt - man valgte at gøre Alice ældre og sende hende tilbage til "Wonderland" med hukommelsestab - midt i hendes overgang fra barn til voksen, lige før en arrangeret forlovelse. Hendes oplevelser gjorde hende moden til at turde sige nej - men jeg forventede mig lidt mere af Burton, end flotte billeder og Depp i endnu en tosset og farverig rolle. Fantasifulde billeder trak det dog op til 7/10.

Da Disney valgte at lave en efterfølger, uden Burton (som dog stadig står som producer), så var mine forventninger ret lave - og de blev ikke større af lunkne anmeldelser.

Det er måske derfor at jeg faktisk blev po...

Fakta

Medvirkende
Alice Kingsleigh Mia Wasikowska
Hatter Tarrant Hightopp Johnny Depp
Iracebeth Helena Bonham Carter
Mirana Anne Hathaway
Time Sacha Baron Cohen
Zanik Hightopp Rhys Ifans
Tweedledee / Tweedledum Matt Lucas
Hamish Leo Bill
Lady Ascot Geraldine James
Dr. Addison Bennett Andrew Scott
Kong Oleron Richard Armitage
James Harcourt Ed Speleers
Absolem (stemme) Alan Rickman
Bayard (stemme) Timothy Spall
Filurkatten (stemme) Stephen Fry
McTwisp (stemme) Michael Sheen
Mallymkun (stemme) Barbara Windsor
Thackery (stemme) Paul Whitehouse
Bag kameraet
Instruktion James Bobin
Produktion Tim Burton, Joe Roth, Jennifer Todd, Suzanne Todd
Manuskript Linda Woolverton
Fotografi Stuart Dryburgh
Klip Andrew Weisblum
Scenografi Dan Hennah
Musik Danny Elfman
Genrer og relationer
Genre Adventure, Familiefilm
Nøgleord Baseret på roman, Sequel
Relaterede film Alice i Eventyrland
Premieredatoer
Biograf 26.05.2016
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2016
Spilletid 113 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Team Todd, Roth Films, Tim Burton Productions, Legend3D
Biodistributør Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures Releasing

Se også...