Glass

Samuel L. Jackson

Som den bibelkyndige hitman Jules i 'Pulp Fiction' (1994) brændte Samuel Leroy Jackson igennem, så selv de mest tungnemme biografgængere mærkede vibrationerne. Med sin benhårde frækhed og magnetisme er han blevet indbegrebet af sort coolness på det hvide lærred i Hollywood-regi. Han har i 1990'erne været myreflittig både i mainstream-produkti...

Anmeldere

Politiken
"Så selv om der selvfølgelig kommer et tvist til sidst, keder man sig og har fornemmelsen af at have set det hele før."

Jyllands-Posten
"Det er længe siden, at Shyamalan kom ud på et sidespor. Men med "Glass" er det stukket helt af for ham."

Information
"Det er rart at se, at M. Night Shyamalan efter nogle magre år synes at have fået sin kreative mojo tilbage med først Split og nu Glass, og at han stadig er interesseret i at fortælle historier om helt almindelige mennesker, der befinder sig i ekstraordinære situationer."

Ekstra Bladet
"Det kan måske virke lidt præmaturt, allerede at udråbe ' Glass' til en af årets dårligste film blot et par uger inde i januar, men jeg håber så sandelig, at jeg har ret. Ellers bliver det et meget langt filmår."

Cinemazone
"Der er som nævnt mange gode idéer i Shyamalans film, men når den aldrig rigtig letter, er det fordi de mange idéer simpelthen tynger den ned."

Ekko
"Glass fremstår som en indadvendt superheltefilm lavet af en lettere depressiv nørd. Jeg har svært ved at forestille mig, at den bliver noget stort hit. Men det er en film, som Shyamalans tilbageværende fans vil kunne grave længe i."

Soundvenue
"...selvom Shyamalan slår et større brød op, end han kan bage, er ‘Glass’ ligesom ‘Split’ alligevel et kærkomment bevis på, at den forhenværende mesterinstruktør kan endnu."

Brugere

22/05 00:32Metaheltevrøvl 2
En selvbestaltet superhelt opsporer en seriemorder med personlighedsspaltning, der har taget fire cheerleadere til fange. Men det ender med, at de begge bliver arresteret og tvangsindlagt på en psykiatrisk anstalt, hvor heltens gamle nemesis i forvejen sidder indespærret.

Det sidste afsnit af M. Night Shyamalans Unbreakable-trilogi samler trådene fra "Unbreakable" og "Split" i mødet mellem de tre personer fra de tidligere film, som mener, at de måske har superkræfter. Det fører til den endelige konfrontation, hvor de to skurke slår sig sammen mod den mere heltemodige hovedperson, og hvor drivkraften stadig er, at det kriminelle geni Mr. Glass vil bevise, at der findes supermennesker.

Det er en interessant præmis, men desværre synes jeg ikke, at Shyamalan får brugt den ret godt. For...

19/01 18:26Lyt ikke til de mavesure anmeldere 7
Jeg gik i biografen for at se "Glass" med lave forventninger. Ganske vist syntes jeg godt om "Split", Shyamalans forgænger til "Glass", men dømt ud fra de fleste anmeldelser i bladene så det ikke godt ud. Især Henrik Queitsch, som kvitterede med én stjerne og dristede sig til at udråbe "Glass" som en af årets dårligste film. Nu har jeg flere gange være uenig med Queitsch, og hold nu kæft, hvor er denne gang ikke en undtagelse.

Det er måske også en provokerende udmelding fra mig, men jeg ved ikke, om store dele af anmelderkorpset har fået en kollektiv hjerneblødning. Shyamalan har her lavet det, som minder mest om en regulær superheltefilm dog stadig med den særligt Shyamalan'ske (fortælle)stil, som præger hans film. Og det holder sgu!

Begivenhederne og karaktererne fra de to tidlig...

Fakta

Medvirkende
Kevin Wendell Crumb James McAvoy
David Dunn Bruce Willis
Elijah Price Samuel L. Jackson
Dr. Ellie Staple Sarah Paulson
Casey Cooke Anya Taylor-Joy
Joseph Dunn Spencer Treat Clark
Fru Price Charlayne Woodard
Daryl Adam David Thompson
Pierce Luke Kirby
Bag kameraet
Instruktion M. Night Shyamalan
Produktion Marc Bienstock, Jason Blum, Ashwin Rajan, M. Night Shyamalan
Manuskript M. Night Shyamalan
Fotografi Mike Gioulakis
Klip Luke Ciarrocchi, Blu Murray
Scenografi Chris Trujillo
Musik West Dylan Thordson
Genrer og relationer
Genre Drama, Science Fiction, Thriller
Undergenre Superheltefilm
Nøgleord Sequel, Skizofreni, Superkræfter
Relaterede film Unbreakable, Split
Premieredatoer
Biograf 17.01.2019
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2019
Spilletid 129 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Blinding Edge Pictures, Blumhouse Productions
Biodistributør The Walt Disney Company

Se også...