Sin City

Sin City er befolket med kriminelle, korrupte politifolk og sexede kvinder. Her finder man den hårdkogte Marv, som vil hævne mordet på sin smukke elskerinde Goldie. Politmanden Hartigan som har sit hyr med at holde sit løfte om at beskyte stripperen Nancy. Og Dwight, der bruger aftenerne på at beskytte kvinder mod den voldelige fyr Jackie. © Scope

Produktionsår 2005
Genre Action, Krimi
Instruktør Frank Miller, Robert Rodriguez, Quentin Tarantino
Medvirkende Bruce Willis, Mickey Rourke, Jessica Alba, Clive Owen
Spilletid 126 min.
Biopremiere 03.06.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk #97
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Jessica Alba

Amerikanske Jessica Marie Alba gjorde sig primært bemærket inden for tv, før hun får alvor slog sit navn fast i 2005 med film som 'Sin City' og 'De Fantastiske Fire'. Efter mindre roller i serier som 'Beverly Hills 90210' (1990-2000) fik hun fast arbejde i de to første sæsoner af delfin-serien 'Flipper' (1995-2000). Et par år senere bekæmpede...

Anmeldere

Politiken
"Er 'Sin City' på sine konsekvente visuelle præmisser en film i en klasse for sig, har den til gengæld andre problemer. Det går ikke særlig godt med at postulere en form for sammenhæng mellem de tre ultravoldelige historier..."

Berlingske
"...en højpotent blanding af kriminalfilm, melodrama, film noir og gyser."

Jyllands-Posten
"Billedet er et æstetisk chok, vitalt, overrumplende, mystificerende."

Weekendavisen
"Sin City er fuld af forjættende lysvirkninger, som Rodriguez kan være stolt af. Men ridderne Hartigan, Marv og Dwight er i længden ikke levende nok til at bære vor sympati og interesse."

Information
"...det mest utrolige ved Sin City, der indimellem føles lidt langtrukken med sine spinkle plots, voice over og al den ultravold, er nu filmens visuelle udtryk, som ikke ligner noget, man har set på et biograflærred før."

Ekstra Bladet
"...en af de mest vellykkede tegneseriefilmatiseringer nogensinde."

B.T.
"Stemningen er hypnotiserende, filmens rytme er forførende og følelserne er store enkle, episke og helt igennem hjerteskærende."

Cinemazone
"Det er overdrevet, ja, nærmest absurd, men i den frække tegneserie-optik med de sparsomme røde blodpletter, de dystre skygger og de aggressive animationer føles det også helt fantastisk rigtigt."

Brugere

04/10-16Fifty Shades of Grey
Genså lige den første Sin City-film (biografudgaven), og den er stadig en udsøgt fornøjelse. Robert Rodriguez kommer næppe til at lave en bedre film, men det er også i orden, når han leverer varen i en sådan grad her, at man næsten glemmer de tekniske bedrifter, den samtidig triumferer med. Farlig, sexet og kriminelt underholdende.

Derudover slog det mig, at alle, uden undtagelse, gør det godt i det store cast. Når selv Jessica Alba har noget at byde på, så har man altså fat i den lange ende.

Og så havde jeg da godt nok lige glemt, hvor.....flot....Rosario Dawsons outfit er...!

http://missowl.com/wp-content/u...n-Sin-City.jpg

17/06-15Voldelig men Fremragende film
Filmen Sin City kom ud i 2005 og er med Bruce Willis, Clive Owen og Mickey Rourke i hovedrollerne. Den er baseret på tegneserien Sin City af Frank Miller.

I bund og grund er det bare tre lidt forskellige hårde "bad guys" på jagt efter deres kvinder. På en måde er det faktisk kvinderne der driver handlingen frem, og kommer i problemer, og så er det op til Hartigan, Dwight og Marv til at redde kvinderne og selve byen.

Jeg vil starte med at sige at filmen er film-noir (sort/hvid ofte krimi-film), og det er nærmest kun blodet og læbestiften og en enkelt person der har en anden farve. Det synes jeg gør at der kommer en speciel tone over filmen og gør den mere krimi-agtigt og intens.

Filmen er også ekstrem voldelig, og nogle gange lidt for meget, så det kan blive lidt plat. Men den ...

23/05-13Robert rodriguez fra hans bedste side
Det der gør Robert Rodriguez til en fascinerende instruktør er han kan instruere lige, fra noget bedste til noget af det værste men det her er klart noget af hans bedste.

20/12-09Brittany Murphy er død, 32 år 1
Det var en særdeles trist nyhed, som ramte mig, da jeg tændte min computer her til aften. Skuespillerinden Brittany Murphy er død. Hun blev blot 32 år gammel. Hun fik tidligere i dag et hjertestop og blev hurtigt kørt til et hospital, men var død ved ankomsten. Hvad der kan have forårsaget hjertestoppet, er der endnu ingen forlydender om.

Jeg har ikke det store forhold til Brittany Murphy, men husker hende bl.a. fra film som Clueless, Girl, Interrupted, Spun, 8 Mile og Sin City. Jeg så faktisk for nylig gyserfilmen Deadline fra 2009, hvor hun har hovedrollen. Brittany Murphy har også lagt stemme til bl.a. Futurama, Happy Feet samt King of the Hill og har flere film i horisonten, bl.a. Sylvester Stallones The Expendables.

03/05-09Sin city.. LOOOVE it
Først havde vi sin city på dvd lige da den var udkommet, men min papfar så den, synes den var for skod og smed den ud, min papfar og jeg plejer og have nogenlunde ens smag så det tænkte jeg ikke over, men så, i år 2008, købte jeg endelig dvden.

Efter og have set filmen bare en gang blev det min ynglingsfilm, filmens handlinger er voldelige og vel også lettere perverse? der er også en lettere elegant humor igennem filmen, og på det visuelle plan er den helt fantastisk! Fra første scene bliver man fanget af filmens look, det helt igennem tegneserie agtige stil som køre igennem det hele? jeg synes også på sin vis filmens historier på hver sin vis er smukke, og jeg synes virkelig man får sympati med figuerne.

Har dog ikke købt tegneserierne endnu? men sidder og kigger på dem på nettet ...

17/12-07ikke det værd
Læs overskriften....! Lyt til Jarl Sidelmann.

14/12-07Fantastisk!
"Det er uden tvivl den bedste film, baseret på en tegneserie(eller Graphic Novel, som det jo skal hedde nu om dage...), der nogensinde er blevet lavet! Det er overdrevet, uden tvivl, men det fungerer perfekt, netop på grund af filmens forlag... uforglemmelige sets, er med til at skabe filmens tegneserie-stemning..."

06/12-07En synd. 15
Anonym
Robert Rodriguez' filmatisering af Frank Millers blodige kulttegneserie, stråler i en mørk, visuel glans og står som en bizar hyldelst til Raymond Borde's definition af klassisk film noir.

I løbet af en skæbnesvanger nat, følger vi det voldshungrende misfoster Marv (Mickey Rourke), den hårdkogte strømer Hartigan (Bruce Willis) og selvtægts-idealisten Dwight McCarthy (Cliwe Owen) i deres jagt på retfærdighed i en uretfærdig verden, hvor udpenslet vold og sex er en del af hverdagen.

Ingen tvivl om at midaldrende elitenørder, teenage-jomfruer og diverse dampbørn har nyt godt af synet, når Rodriguez endnu en gang beviser at han er kongen af melodramatiske orgier, blandet med vold - i bedste Quentin Tarantino-stil. Her er absolut intet indhold og manglen på intelligens er overvældende....

09/07-07"Walk down the right back ally in sin city , and you will find anything" 3
Frank miller´s Sin City, nu på film!

Instrueret af Rober rodriguez og Quention Tarantino, som snart udgør deres helt egen genre! Rodriguez of Tarantino formår at sætte deres eget præg på Filmatiseringen! Filmatiseringen er dog lige efter serien!

om FILMEN sin city:

Sort Humor, skyderier og andre volds ting, også kendt som:

Rodriguez-Tarantino

Fantastisk filmatisering, klart værd at se! Alle skuespillerne gør det fantastisk, Josh Hartnett, Bruce willis, Mickey rourke, Benicio del toro og clive owen! Man kunne ikke have forstillet filmatiseringen bedre end det her, lang bedre end jeg havde forventet af en filmatisering!!

06/07-07Verrry nice
"Sin City" er fantastisk gennemført - det er nok den mest tegneserieagtige tegneseriefilmatisering nogensinde. Man kan genkende tegneseriens kompositioner ned til enkelte frames, og Frank Millers romantiske hypernoir-stil går direkte over på film, endda med voice-overs, der tydeligt kopierer hans måde at skrive tekster på.

Mickey Rourke er fantastisk og filmens mest overbevisende karakter som Marv, men i det hele taget vrimler det med gode skuespillere.

Netop fordi Rourkes historie er den fedeste, var jeg dog lidt træt af, at den blev afviklet først. Willis' historie er næsten på samme niveau, mens den med Clive Owen som drivkraft er svagere. Jeg sad også tilbage med en fornemmelse af, at der måske ikke var helt nok på spil i filmen. Personerne minder lovligt meget om hinanden, for...Fakta

Medvirkende
Hartigan Bruce Willis
Marv Mickey Rourke
Nancy Callahan Jessica Alba
Dwight Clive Owen
Roark Jr. Nick Stahl
Senator Roark Powers Boothe
Kardinal Roark Rutger Hauer
Kevin Elijah Wood
Gail Rosario Dawson
Jackie Boy Benicio Del Toro
Manden Josh Hartnett
Bob Michael Madsen
Bag kameraet
Instruktion Frank Miller, Robert Rodriguez, Quentin Tarantino
Produktion Elizabeth Avellan, Frank Miller, Robert Rodriguez
Manuskript Frank Miller, Frank Miller, Robert Rodriguez
Fotografi Robert Rodriguez
Klip Robert Rodriguez
Scenografi Jeanette Scott
Musik John Debney, Graeme Revell, Robert Rodriguez
Genrer og relationer
Genre Action, Krimi
Undergenre Neo-noir
Nøgleord Fotograf, Politikorruption
Relaterede film Frank Miller's Sin City: A Dame to Kill For - 3D, Frank Miller's Sin City: A Dame to Kill For - 2D
Premieredatoer
Biograf 03.06.2005
Dvd 01.02.2006
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2005
Spilletid 126 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 114.431
Selskab Dimension Films, Troublemaker Studios
Biodistributør Twentieth Century Fox

Se også...