Ghost Rider

Motorcykelstuntmanden Johnny Blaze beder guden Mephistopheles om at redde sin døende far. Som betaling lader han sig besætte af en grum ånd, der forvandler Johnny til den flammende hævner Ghost Rider så snart natten falder. Med flammer om kraniet, lædertøj, nitter og en led kværn gør Ghost Rider livet usikkert for uvalgte skurke. Specielt den kradsbørstige Blackhart får kam til sit hår. © Scope

Produktionsår 2007
Genre Action, Thriller
Instruktør Mark Steven Johnson
Medvirkende Nicolas Cage, Eva Mendes, Wes Bentley, Peter Fonda
Spilletid 114 min.
Biopremiere 02.03.2007
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Nicolas Cage

Nicholas Kim Coppola havde tidligt en rolle i onkel Francis’ 'Motorcykeldrengen' (1983). Allerede på det tidspunkt havde han ændret efternavnet til Cage efter en af hans yndlingstegneseriehelte. Han var noget så fjoget og kær som Kathleen Turners highschool-kæreste i 'Peggy Sue blev gift' (1986), om end han indkasserede mange tæv for sin fo...

Anmeldere

Politiken
"Selve plottet er ikke mange niveauer over det rene ævlebævle, og spændingen er desværre lidt for let at overskue. Men tempoet i afviklingen og de mange effekter er der ikke noget i vejen med."

Berlingske
"...kaotisk kulørt kitsch og nydes bedst af folk, som er helt vilde med pyromaniske skeletter og grimasserende djævle."

Jyllands-Posten
"Ghost Rider har det hele. Det er sådan en film, man ville afvise som det pureste nonsens, hvis man havde overgivet sig til den gode smag."

Ekstra Bladet
"...en gang fjollet, fladpandet actionvrøvl."

B.T.
"Den underholdende skrotfilms redning er er nemlig den skruptossede Nicolas Cage, der uden et gran skam ruller sig helt ud som den ultimative helvedes engel."

Brugere

16/06-10Ghost Rider 2 på vej med Nicolas Cage

03/05-08Den er ikke meget ved...
Den er godt nok ikke særlig god og den var kun spændende i nogle få øjeblikke. Det er nogle gode skuespillere. Men ellers er den simpelthen for tynd.

03/12-07Fuldstændig ligegyldig
"Det er en virkelig dårlig film, og Nicolas Cage er direkte fejl-castet i hovedrollen... eneste forsonende element i filmen, må være gude-smukke Eva Mendes... som sådan ikke elendig, men bare fuldstændig ligegyldig, og meget, meget dårlig!"

28/11-07flop
der er intet af komme efter hverken i historie eller effekter

hvis jeg skal sige noget, må det være: latterlig!

22/09-07Hvis bare manuskriptet var brændt...
Ghost Rider er endnu en i den snart uendelig række af Marvelfilmatiseringer, som nærmest er skyllet ind over Hollywood de seneste år. Og filmen om djævlens dusørjæger er den ringeste hidtil med en rodet handling og blanding af forsøg på dyb kærlighed og totalt overdrevne CGI-effekter.

Netop effekterne er dog filmens største attraktion, idet der bydes på flere flotte billeder, hvor farverige scenerier fylder i højt tempo hen over skærmen. Selve Ghost Rider er dog så tydelig en CGI-effekt, at det er umuligt at tage filmen seriøst. Men til filmens forsvar kan man tilføje, at den heller ikke vil tages seriøst... i hvert fald ikke hele tiden.

Og her ligger filmens største svaghed. Den roder rundt imellem slapstik-humor, kærlighedshistorie, tegneserieslagsmål, religiøse temaer og hårdpum...

14/09-07Tak skæbne.
Jeg plejer ikke at være den store downloader men jeg traf alligevel valget at få den af en ven. Tak skæbne.

Hvad er Ghost Rider?
Ghost Rider er endnu en middelmårdig Marvel Comic 2 film.
Skønt filmen prøver på at hente noget mere kult ind i en meget firkantet karakter.
Jeg kan huske da jeg læste en Ghost Rider tegneserie for længe siden. Lad os bare sig han ikke er nogen fin fyr og ikke ligefrem en helt.
Skønt der er mange negativer sider af Spørgelses Rytteren giver jeg dog hovede saligt Mark Steven Johnson skylden, vi kender ham fra hans anden film Daredevil der var på omkring det samme plan som denne. Gud bevares. :/

Filmen han i korte træk og den forpinte Johnny Blaze der måtte ofre sin sjæl til djævlen og mister alle han holder af.
Nu mange år efter kommer Sortehjerte ...

29/06-07Flamberet hjerne
Som optakt til at se Tarantinos ”Death Proof” fra Grindhouse-projektet, satte jeg mig til at se noget moderne b-filmstrash, der svarer til de ville vise i grindhouses før i tiden. I dag har b-film et langt større projekt og store stjerner, men trods den dyre indpakning er film som ”Ghost Rider” rendyrket camp og trash. Bare med CGI og tegneserieskurke i stedet for den extravagante vold og perversionerne. Den moderne b-film er en tam lille fætter.

Mark Steven Johnson, der før gjorde en forfærdelig film ud af ”Daredevil”-karakteren, står bag den forfærdelige instruktion og det forfærdelige plot. Filmen er melodramatisk nonsens fra ende til anden krydret med dårlig CGI. Som teenager må Johnny Blaze forlade sin kæreste Roxanne, da han har tegnet en kontrakt med djævlen, der allerede har ...

03/06-07Historien uden kød på
"Hvorfor overhovedet lave en Ghost Rider film", var min første tanke da jeg så, at de ville lave den - og så med Nicolas Cage. Det kan kun gå galt. Ghost Rider er en af de kedeligste Marvelhelte med rimeligt åndssvage kræfter og jeg har aldrig brudt mig om ham i den tegnede streg.
Filmen bringer desværre ikke noget nyt til Ghost Rider-figuren og latterliggør ham om end endnu mere i mine øjne. Cage er stiv i betrækket som altid (god som skelet?) og Eva Mendez er helt ved siden af.
Historien er simpel og ikke interessant - der er dog et par enkelte flottet actionscener, men de virker dog lidt statiske, nok pga GR flammende hoved, der har været svært at lave.
Det her er en af de værste Marvelfilm nogensinde og den slår Daredevil stort.

27/05-07You Look Pretty Gooood
Havde skruet forventningerne meget ned hvad angår denne film, da jeg læste de meget hårde anmeldelser herinde på scope.

Men jeg må sige jeg blev overrasket (ikke så englene sang, men alligevel) over den konstante underholdningsværdi og over hvor fede effekter der var (men hvorfor bruge så mange penge på noget så ligegyldigt?) Nicolas Cage virker godt oplagt i rollen som Johnny Blaze med humor og Cage-mimik så det basker!

Dog synes jeg både Wes Bentley og Eva Mendes (selv om hun er rar at kigge på) er total fejlcastede og slet ikke føler sig hjemme i sine roller og det virker som om de kun har gjort det for pengenes skyld (jaaa, hvem ved)

Der er tag på fra start til slut, men hjernetom og ligegyldig underholdning er det, og hvis man ser filmen med de briller bliver drengerøven om...

12/05-07Tamt motorcykelridt
Når man har hele Marvels bagkatalog at vælge fra, hvorfor i alverden vælger man så at filmatisere historien om motorcyklisten med ild i kraniet?

Baggrundshistorien er, at verdens bedste stuntcyklist som ung solgte sin sjæl til Djævelen for at få helbredt sin fars kræft. Mange år senere indkasserer Mefistofeles gælden ved at forvandle hovedpersonen til The Ghost Rider, som om natten får ild i hovedet og en endnu større kværn og kører ud for at ordne ting for sin nye arbejdsgiver. I filmen handler det om at få styr på nogle faldne engle, der har gjort oprør. Det er præcis lige så fjollet, som det lyder, selv om det giver mulighed for en masse fin djævelsk symbolik. Og ja, det er en superheltehistorie, men selv med det som udgangspunkt blev det simpelt hen for tåbeligt for min smag.

...Fakta

Medvirkende
Johnny Blaze Nicolas Cage
Roxanne Simpson Eva Mendes
Blackheart Wes Bentley
Mephisto Peter Fonda
Unge Roxanne Raquel Alessi
Angry Anderson
Officer Edwards Arthur Angel
Laurence Breuls
Caretaker Sam Elliott
Bag kameraet
Instruktion Mark Steven Johnson
Produktion Avi Arad, Michael De Luca, Steven Paul, Gary Foster
Manuskript Mark Steven Johnson, Mark Steven Johnson
Fotografi Russell Boyd, John Wheeler
Klip Richard Francis-Bruce
Scenografi Kirk M. Petruccelli
Musik Christopher Young
Genrer og relationer
Genre Action, Thriller
Undergenre Superheltefilm
Nøgleord Baseret på tegneserie, Motorcykel, Superhelt
Relaterede film Ghost Rider 2
Premieredatoer
Biograf 02.03.2007
Dvd 25.09.2007
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2007
Spilletid 114 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 62.222
Selskab Dimension Films
Biodistributør Nordisk Film

Se også...