Contagion

Beth Emhoff rejser hjem fra Hongkong til Minneapolis med en hidtil ukendt og ekstremt smittefarlig virus i kroppen. Efter to dage er både hun og familiens søn død. Også i London, Tokyo og Chicago falder folk som fluer. Pandemien breder sig over kloden som en steppebrand. Mens researchere kæmper for at finde en modgift, bidrager bloggeren Alan til panikken ved at sprede misinformation på internettet. © Scope

Produktionsår 2011
Genre Action, Science Fiction, Thriller
Instruktør Steven Soderbergh
Medvirkende Matt Damon, Marion Cotillard, Laurence Fishburne, Jude Law
Spilletid 106 min.
Biopremiere 03.11.2011
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Laurence Fishburne

Efter talrige småroller som småforbryder og tough guy begyndte den afroamerikanske Larry Fishburne at få roller med mere substans ved indgangen til 1990’erne. Med en intens og intelligent udstråling har Fishburne siden taklet en række vidt forskellige roller. Det store gennembrud kom med rollen som Morpheus i Matrix-trilogien. Sideløbende med...

Anmeldere

Politiken
"...rammer nogle af tidens hotte spørgsmål og værste anelser, men den er ikke så gribende som tilsigtet."

Berlingske
"...er en stærk og intelligent katastrofefilm, der får os til at stille os selv alle de relevante spørgsmål..."

Jyllands-Posten
"Historien fortælles strategisk velovervejet og uden svampede følelser, men samtidig en anelse distanceret trods den hektiske dramatik."

Weekendavisen
"Den er mindre grum end Wolfgang Petersens Outbreak ( 1995), som var hårdkogt og dystopisk. Man ser Soderberghs film som en besværgende gestus."

Information
"Filmen er tankevækkende, fascinerende og indimellem uhyggelig, fordi den er så prosaisk, næsten klinisk, i sin skildring af, hvordan og hvor let en virus spredes."

Ekstra Bladet
"Som i Steven Soderberghs Oscar-vindende film ' Traffic' fortælles ' Contagion' også i sideløbende fortællinger, der på glimrende vis sættes sammen til en spændende helhed. Soderbergh pirrer dygtigt og konstant til den indre uro og frygten for at blive dødeligt syg."

B.T.
"Det er velskrevet, velinstrueret og dybt tankevækkende underholdning."

Cinemazone
"Contagion stiller og besvarer spørgsmålene med en tilstræbt realisme, der vil få de fleste til at tænke sig om en ekstra gang, inden de bruger et offentligt toilet, bider negle – eller blot bevæger sig uden for en dør."

Brugere

08/09-12Taber pusten
Jeg kunne rigtig godt lide Traffic og knap så meget Oceans filmene. I Contagion ligger Söderberg fra start op til endnu mere intensitet og spænding end sin meget medrivende og realistiske Traffic om narkohandlen mellem USA og Mexico.

Den ene skuespiller efter den anden bukker i Contagion under for en agressiv virus, der med elefant skridt går fra en enkelt smittet til snart at true en hel verdens befolkning. Da så også den sympatiske og hårdtarbejdende virus forsker - og bekæmper (spillet af Kate Winslet) må konstatere, at hun er blevet smittet, vil spændingen næsten ingen ende tage. Herfra taber filmen på mystisk vis både intensitet og spænding og munder ud i en række lettere begivenhedsløse hændelser.

Ærgeligt - Söderberg var ved at overgå sin mesterlige Traffic med en hæsblæsend...

11/04-12Gribende virusudbrud spreder skræk og rædsel
Den fremragende virus-film ’Contagion’ gør absolut intet godt for min bakteriefobi – hvilket jo er et sundhedstegn for denne type film (tøhø). For det er et i den grad myrekrybende rædselsscenarie, der opbygges i denne snigende mavepuster. Her går en virus nemlig med hastige skridt dødens uhyggeligt sejrsgang verden over. Det er på en gang underspillet paranoia og verdensomspændende panik. Atju…!

’Contagion’ er ganske enkelt foruroligende virusgys, der overbevisende fører den angstfyldte ’hvad nu hvis’-præmis ud i livet. For er vi overhovedet forberedte til et sådant udbrud – og hvordan ville man selv reagere?

- Læs evt. videre på min filmblog: http://blog.mtv.dk/movies/2012/...ek-og-raedsel/

15/12-11Uoriginalt og elendig thriller
Man må undre sig over om andre anmeldere har set den samme film, fordi sjældent har jeg set en så uoriginal og elendig thriller som denne.

Filmen promoveres med en række store kendte navne som formentligt kan overbevise den gængse biografgænger om at der er tale om en solid film. Desværre er det ikke andet end billig indpakning og man må spørge hvad ideen er med at benytte en skuespiller som Gwyneth Paltrow hvis man alligevel tager livet af hendes karaktér efter 5 minutter og hun samlet af præsteret sammenlagt dialog på under 10 sekunder.

Ikke alene er plottet plat og uoriginalt og set bedre i mange andre lignende film, men filmen har så travlt med at sælge sig på baggrund af et par kendte navne fremfor at præstere noget seriøst skuespil. Adskillelige lange passager af handling bli...

25/11-11Effektiv epidemithriller
Effektivt fortalt virusthriller, der spiller på en idé, som tidligere er set i forskellige afskygninger: Hvad ville der ske, hvis der i nutidens globaliserede samfund opstod en virus med samme dødelighed og udbredelseshastighed som den spanske syge?

Præmissen bliver hurtigt og overbevisende foldet ud af instruktør Steven Soderbergh, der bl.a. formår at bruge filmens billedside usædvanligt godt i fortællingen om virusspredning fra Hong Kong til USA og resten af verden. "Contagion" er basalt set en realistisk katastrofefilm, og den er tankevækkende, både i skræmmebilledet af selve virusspredningen og undertemaerne om mediernes og internettets rolle. En interessant pointe i filmen er nemlig, at den frie adgang til informationsspredning risikerer at blive en massiv kilde til misinformati...

12/11-11Mangler lidt mere power
Popcornfilm. Føler at man har set det før, så det trækker ned.
Fede dødscener, de er næsten filmen værd.

12/11-11Myretuemalstrøm
Soderbergh kommer godt omkring såvel de etiske som personlige og faglige dilemmaer i håndteringen af pandemier - og trods enkelte skønhedsfejl (eksempelvis én af de indledende scener, hvor en iøvrigt velspillende Damon orienteres om sin kones død) løber filmen stramt gennem en række veldisponerede faser som kulminerer med et glimrende retrospekt på misérens arnested: Flagermus, svin og en kælen Hongkong-kok med en alt andet end eksemplarisk håndhygiejne.

Det banale og det fatale, sikkert slynget ind i hverandre.

Fakta

Medvirkende
Mitch Emhoff Matt Damon
Dr. Leonora Orantes Marion Cotillard
Dr. Ellis Cheever Laurence Fishburne
Alan Krumwiede Jude Law
Beth Emhoff Gwyneth Paltrow
Dr. Erin Mears Kate Winslet
Lyle Haggerty Bryan Cranston
Ally Hextall Jennifer Ehle
Aubrey Cheever Sanaa Lathan
Roger John Hawkes
Jory Emhoff Anna Jacoby-Heron
Damian Leopold Armin Rohde
Dr. David Eisenberg Demetri Martin
Dr. Ian Sussman Elliott Gould
Sun Feng Chin Han
Bag kameraet
Instruktion Steven Soderbergh
Produktion Gregory Jacobs, Michael Shamberg, Stacey Sher, Steven Soderbergh
Manuskript Scott Z. Burns
Fotografi Steven Soderbergh
Klip Stephen Mirrione
Scenografi Howard Cummings
Musik Cliff Martinez
Genrer og relationer
Genre Action, Science Fiction, Thriller
Nøgleord Virus
Premieredatoer
Biograf 03.11.2011
Dvd 06.03.2012
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2011
Spilletid 106 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 29.776
Selskab Regency Enterprises, Double Feature Films, Warner Bros. Pictures, Participant Media
Biodistributør Warner Bros. Pictures

Se også...