Hobbitten: En uventet rejse - HFR 3 D (The Hobbit: An Unexpected Journey)

Alt ånder idyl i Hobbitrup, da troldmanden Gandalf kommer på besøg. Han beder hobbitten Bilbo Sækker om at tage på en farefuld mission med krigeren Thorin Egeskjold og hans tretten dværge. Målet er dværgenes kongerige, Erebor, som skal tilbageerobres fra dragen Smaug. Egentlig vil Bilbo meget hellere sidde derhjemme og ryge pibe. Men han tager alligevel med på rejsen, som bliver hans livs eventyr. © Scope

Produktionsår 2012
Genre Action, Adventure, Fantasy
Instruktør Peter Jackson
Medvirkende Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage, James Nesbitt
Spilletid 169 min.
Biopremiere 12.12.2012
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Peter Jackson

(INSTRUKTØR)
Mr. "Braindead" Jackson blev først hyldet blandt fans af splatterfilm som instruktøren af ultravoldelige kult-film som Braindead og Meet the Feebles. Men mest kendt er han blevet som instruktøren af 'Ringenes Herre'-trilogien. Jackson voksede op i en lille New Zealandske flække Pukerua Bay lidt uden for Wellington, hvor hans filminteresse star...

Anmeldere

Politiken
"Man sidder i fuldt firspring, falder ned igennem svimlende bjergslugter, flyver med kameraet rundt og rundt og op og ned og hele tiden overvældet af detaljer. Et højfrekvent sansebombardement, som knap nok behøver en historie for at være underholdende."

Berlingske
"Peter Jackson kan det tryllegylle. Medmindre man er indædt puritaner hvad angår at følge forlægget præcist, er det nemlig svært at være utilfreds med Jacksons trilogi-kick off, der både bevæger, fortryller og fornyer."

Jyllands-Posten
"Foreløbig ligner "Hobbitten" imidlertid mest af alt det, som man i sin tid på forhånd - og heldigvis med urette - frygtede, at "Ringenes herre" kunne blive reduceret til, nemlig en på én gang overlæsset og banaliseret reduktion af forlægget til klumpet humor og endeløse kampscener."

Information
"Der er masser af enkeltstående scener, som er flotte, sjove og dramatiske. Men meget af det har man set før i Ringenes Herre."

Ekstra Bladet
"...er ganske enkelt også en kedelig film i lange passager. Bevares, 3D-effekterne er flotte, og det samme er de computergenererede trolde, varge og orker m. m., som der kæmpes mod i noget, der føles som timevis."

B.T.
"Peter Jackson understreger endnu en gang, hvor god han er til at orkestrere disse utroligt store filmproduktioner, og hvad han kan få ud af Tolkiens småtræge eventyr er intet mindre end imponerende."

Cinemazone
"...er et solidt og adstadigt første kapitel i en fortælling, hvor vi må vente til næste vinter og sommeren 2014, før vi har fuldt overblik over, om det var en god idé at strække materialet til episke længder..."

Brugere

15/01-132D vs. 3D HFR
Jeg har tidligere anmeldt Hobbitten i 2D. Det er årets bedste film, en ren 6'er. I julen fik jeg så set Hobbitten i 3D HFR, som vel kan hive 4½ stjerner hjem.

Der er ingen tvivl om at 2D også klart overgår 3D HFR, endda med flere længder. Filmen fremstår en hel del bedre i 2D.

Billederne står meget klarere og skarpere i 2D og med roligere og behageligere billeder. I mange scener havde 3D HFR problemer med klare billeder i forhold til 2D og 3D HFR har adskillelige steder problemer med at præstere i scenerne hvor der er kampe samt en del andre scener (billedet fader ud og man har svært ved at overskue hvad der sker). Ofte var det klart i en del af billedet, mens resten var lidt grumset, hvorimod hele billedet var klart i 2D.
Endvidere kan 3D slet ikke følge med 2D kvaliteten i de st...

30/12-12En lang uventet rejse
Jeg skal gerne indrømme, at jeg blev meget skeptisk indstillet, da jeg læste, at Peter Jackson havde udvidet sin filmatisering af "The Hobbit" til at omfatte tre film. Godt nok var J.R.R. Tolkiens fortællestil meget komprimeret, så der sker en masse på få linjer sine steder i historien om Bilbo Baggins, der lettere modvilligt bliver lokket ud af trygge Hobbiton og på eventyr med troldmanden Gandalf og 13 dværge, som ledet af eksilkongen Thorin Oakenshield vil generobre deres tabte rige. Men "The Hobbit" er stadig kun en enkelt bog på knap 300 sider, hvor Jackson dækkede tre tykkere bind i sin "The Lord of the Rings"-trilogi.

"An Unexpected Journey" viser sig at dække handlingen, indtil Bilbo og resten af eventyrerne forlader Misty Mountains, og de for første gang på færden ser Lonely ...

27/12-12Skjæppegjodt !
jaja så djenne films indtawt medelensd øjne ti hjelt på stjilke,daejlig teaterisk førelse..skjønne bjilledje og histjorisk mjed det gjode vjinder ower den onsdkræw..fljot !

17/12-12Skal 'Hobbitten: En Uventet Rejse' Vinde?
På min blog (FilmFax-Filmanmelderen.blogspot.dk) vil der snart komme det årlige "Film-Awards". men jeg har brug for JERES hjælp. Jeg skal kårer årets allerbedste film, både eftermin egen og andres mening.
Stem på filmen, og hver sikker på filmen vinder prisen som "Årets BEDSTE film i 2012 blandt andre"

I må meget gerne dele og fortælle ALLE i kender om afstemningen.

Afstemingen slutter: Den 29. December Kl.23.59
Og vinderne vil blive fundet: Den 30. December kl.12.00

Stem herinde (kig til højre øverst på siden og vælg filmen!):
http://filmfax-filmanmelderen.blogspot.dk/

16/12-12En Fremragende Rejse!!!
"'Hobbitten: En Uventet Rejse' er en episk fabel som helt klart og perfekt lever op til eventyrlystens egentlige betydning, hvilket den gør helt ud til de ret lange fingerspidser, og så danser handlingen så flot på historien, at man ikke vil kunne holde sig selv fra, at kalde den "Fremragende" eller "Mesterværk"!... Billederne er (det kan faktisk ikke helt beskrives med bogstaver, men) super klarer og utroligt flotte at se på, så munden helt løber i vand - fordi billederne er så skarpe at se på, og fordi de giver så god mulighed for en at kunne opfange de små detaljer, og så har HFR et så godt venskab med 3D, at billedsiden faktisk ikke kunne blive meget bedre!Samtidig er der naturligvis gjort rigtig god brug af CGI-effekter i filmen. De er alle vegne, og er uden sammenligning noget af d...

14/12-12Mægtig flot teknik.
For første gang blev jeg betaget af 3 D, flot teknik med en histrorie vi jo kender, men ok nye troldmands ideer til at redde de små dværge og hobitten. Desværre er filmen en ½ time for lang. Formeget snak. Men jeg skal se. 2 & 3.

12/12-12Barfodet hobbit-eventyr med gangbesvær
Inden den farefulde færd for alvor tager fat, skal man igennem et lige lovligt langt forspil i hobbitternes fredelige hjemstavn. Men så går det også over stok og sten – næsten. For selvom New Zealands smukke vidder dragende lægger ryg til både computerskabte strabadser, overrumplende scenerier og masser af knoldende bæster, så går eventyret også en smule i tomgang undervejs.

Historien mangler grundlæggende mere fremdrift til at holde momentum på den noget forudsigelige fortælle-struktur. Universet er dog bestemt indtagende og karaktererne fængslende.

- Læs evt. videre på Filmskribenten: http://filmskribenten.dk/2012/1...d-gangbesvaer/

Fakta

Medvirkende
Bilbo Sækker Martin Freeman
Gandalf Ian McKellen
Thorin Egeskjold Richard Armitage
Bofur James Nesbitt
Den ældre Bilbo Sækker Ian Holm
Oin John Callen
Kili Aidan Turner
Dwalin Graham McTavish
Gollum Andy Serkis
Galadriel Cate Blanchett
Frodo Sækker Elijah Wood
Saruman Christopher Lee
Legolas Orlando Bloom
Elrond Hugo Weaving
Necromancer Benedict Cumberbatch
Bag kameraet
Instruktion Peter Jackson
Produktion Peter Jackson, Fran Walsh, Zane Weiner, Carolynne Cunningham
Manuskript Fran Walsh, Philippa Boyens, Guillermo del Toro, Peter Jackson
Forlæg J.R.R. Tolkien
Fotografi Andrew Lesnie
Klip Jabez Olssen
Scenografi Dan Hennah
Musik Howard Shore
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure, Fantasy
Nøgleord Baseret på roman, Seriefilm
Relaterede film Hobbitten: Femhæreslaget - 3D HFR
Premieredatoer
Biograf 12.12.2012
Øvrige oplysninger
Land USA, New Zealand
Produktionsår 2012
Spilletid 169 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab MGM (Metro-Goldwyn-Mayer), New Line Cinema, WingNut Films
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...