Hobbitten: En uventet rejse - 2 D (The Hobbit: An Unexpected Journey)

Alt ånder idyl i Hobbitrup, da troldmanden Gandalf kommer på besøg. Han beder hobbitten Bilbo Sækker om at tage på en farefuld mission med krigeren Thorin Egeskjold og hans tretten dværge. Målet er dværgenes kongerige, Erebor, som skal tilbageerobres fra dragen Smaug. Egentlig vil Bilbo meget hellere sidde derhjemme og ryge pibe. Men han tager alligevel med på rejsen, som bliver hans livs eventyr. © Scope

Produktionsår 2012
Genre Action, Adventure, Fantasy
Instruktør Peter Jackson
Medvirkende Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage, Andy Serkis
Spilletid 169 min.
Biopremiere 12.12.2012
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Ian McKellen

Ian Murray McKellen, klassisk engelsk skuespiller, har på teater og tv spillet alt fra Hamlet til Hitler. Han producerede og spillede titelrollen i Richard Loncraines saftige modernisering af Shakespeares "Richard III" (1995) og vred hver en svidende replik til sidste vitrioldråbe. McKellens portræt af den aldrende gyser-instruktør James Whale i ...

Anmeldere

Politiken
"Man sidder i fuldt firspring, falder ned igennem svimlende bjergslugter, flyver med kameraet rundt og rundt og op og ned og hele tiden overvældet af detaljer. Et højfrekvent sansebombardement, som knap nok behøver en historie for at være underholdende."

Berlingske
"Peter Jackson kan det tryllegylle. Medmindre man er indædt puritaner hvad angår at følge forlægget præcist, er det nemlig svært at være utilfreds med Jacksons trilogi-kick off, der både bevæger, fortryller og fornyer."

Jyllands-Posten
"Foreløbig ligner "Hobbitten" imidlertid mest af alt det, som man i sin tid på forhånd - og heldigvis med urette - frygtede, at "Ringenes herre" kunne blive reduceret til, nemlig en på én gang overlæsset og banaliseret reduktion af forlægget til klumpet humor og endeløse kampscener."

Information
"Der er masser af enkeltstående scener, som er flotte, sjove og dramatiske. Men meget af det har man set før i Ringenes Herre."

Ekstra Bladet
"...er ganske enkelt også en kedelig film i lange passager. Bevares, 3D-effekterne er flotte, og det samme er de computergenererede trolde, varge og orker m. m., som der kæmpes mod i noget, der føles som timevis."

B.T.
"Peter Jackson understreger endnu en gang, hvor god han er til at orkestrere disse utroligt store filmproduktioner, og hvad han kan få ud af Tolkiens småtræge eventyr er intet mindre end imponerende."

Cinemazone
"...er et solidt og adstadigt første kapitel i en fortælling, hvor vi må vente til næste vinter og sommeren 2014, før vi har fuldt overblik over, om det var en god idé at strække materialet til episke længder..."

Brugere

02/12 17:07TOP 20 FILM 2010-19 8
10'erne har været et storslået årti for Hollywood og her er et beskedent forsøg på at samle op på de største baskere og nogen af de mere glemte perler af film fra de sidste ti år. Man må konstatere at filmen lever i bedste velgående, hvor vi både ser store instruktører og skuespillere der stadig formår at lave gode film, og en masse nye spændende stjerner, der helt klart også yder deres bidrag. Jeg kan sagtens have glemt nogle film og rækkefølgen skal ikke tages for bogstaveligt. Se eller gense disse 20 mesterværker.

1. HOBBITTEN-SERIEN
Det her bliver den film-serie, som vil stå klarest i fremtidens filmfans' erindring, hvis man beder dem beskrive 2010'ernes film. Teten bliver samlet op fra "Ringenes Herre", dog tilført den store teknologiske udvikling, der er sket de seneste år, hvi...

18/02-13Overgår så sandelig Ringenes Herre!
En eminent god fantasy-film, og overgår Ringenes Herre MEGET!

Siden den bliver lavet i tre dele, bliver der plads til mange flere detaljer, og desuden er det en udemærket bonus, at der tjenes lidt ekstra ved at lave en trilogi ud af det!
Den er, efter min egen mening, en meget bedre film end Ringenes Herre-trilogien.
Lad os nu håbe, at de andre to ikke ødelægger det hele!

04/01-13Mesterligt og middelmådigt
Mere Ringenes Herre kogen-suppe-på-en-tynd-historie. Den er mesterligt flot lavet. Ja så men er den da det. Desværre er det bare ikke godt nok! Gentagelse på gentagelse på gentagelse her ti år senere. Lad os bare kalde det LOTR version 2, hvor der intet nyt er under solen.

17/12-12Skal 'Hobbitten: En Uventet Rejse' Vinde?
På min blog (FilmFax-Filmanmelderen.blogspot.dk) vil der snart komme det årlige "Film-Awards". men jeg har brug for JERES hjælp. Jeg skal kårer årets allerbedste film, både eftermin egen og andres mening.
Stem på filmen, og hver sikker på filmen vinder prisen som "Årets BEDSTE film i 2012 blandt andre"

I må meget gerne dele og fortælle ALLE i kender om afstemningen.

Afstemingen slutter: Den 29. December Kl.23.59
Og vinderne vil blive fundet: Den 30. December kl.12.00

Stem herinde (kig til højre øverst på siden og vælg filmen!):
http://filmfax-filmanmelderen.blogspot.dk/

12/12-12Nyt mesterværk af Jackson 1
Vi er næsten oppe i Ringenes Herre højder.
Jackson udnytter materialet fuldt ud og mere til, hvilket er godt gjort af materiale, der ikke helt matcher LOTR kvalitetesmæssigt.

Der tages nogle friheder fortællingsmæssigt og historien udbygges ifht. bogen, det gør kun historien endnu bedre og mere spændende. Bl.a. et møde mellem Saruman, Elron, mægtige Galadriel og Gandalf. Noget ondt er måske på vej, og det er ikke Sauron for han er uskadeliggjort.

Vi får forklaringer, som savnes i LOTR og styrker den samlede fortælling og vi præsenteres for fantastiske scener og byer, især må fremhæves dværgenes by samt bjergtroldenes (goblinernes) by udhugget i bjergene, det er sindsygt flot.

Stilen er næsten den alvorlige, som i Ringenes Herre, selv om den dog er mere komisk da historien nu en...

Fakta

Medvirkende
Bilbo Sækker Martin Freeman
Gandalf Ian McKellen
Thorin Egeskjold Richard Armitage
Gollum Andy Serkis
Balin Ken Stott
Dvalin Graham McTavish
Fili Dean O'Gorman
Kili Aidan Turner
Bofur James Nesbitt
Bifur William Kircher
Bombur Stephen Hunter
Gloin Peter Hambleton
Oin John Callen
Radagast den Brune Sylvester McCoy
Den ældre Bilbo Sækker Ian Holm
Saruman Christopher Lee
Elrond Hugo Weaving
Galadriel Cate Blanchett
Frodo Sækker Elijah Wood
Bag kameraet
Instruktion Peter Jackson
Produktion Peter Jackson, Fran Walsh, Zane Weiner, Carolynne Cunningham
Manuskript Peter Jackson, Fran Walsh, Philippa Boyens, Guillermo del Toro
Forlæg J.R.R. Tolkien
Fotografi Andrew Lesnie
Klip Jabez Olssen
Scenografi Dan Hennah
Musik Howard Shore
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure, Fantasy
Nøgleord Baseret på roman, Seriefilm
Relaterede film Hobbitten: Dragen Smaugs ødemark - 2 D, Hobbitten: Femhæreslaget - 2D
Premieredatoer
Biograf 12.12.2012
Dvd 08.04.2013
Øvrige oplysninger
Land USA, New Zealand
Produktionsår 2012
Spilletid 169 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab MGM (Metro-Goldwyn-Mayer), New Line Cinema, WingNut Films
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet
Dvd-distributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...