Man of Steel - 3 D (Man of Steel)

Da planeten Krypton går under, bliver drengebarnet Kal-El sendt til Jorden. Her finder han et par kærlige plejeforældre i Jonathan og Martha Kent. Men Clark - som de døber ham - er ikke som de andre. Han har overjordiske superkræfter, og da Jorden angribes af general Zod fra Krypton, må Clark Kent redde menneskenes planet ved at træde i karakter som den heroiske Superman. © Scope

Produktionsår 2012
Genre Action, Adventure, Science Fiction
Instruktør Zack Snyder
Medvirkende Henry Cavill, Amy Adams, Michael Shannon, Diane Lane
Spilletid 143 min.
Biopremiere 14.06.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Zack Snyder

(INSTRUKTØR)
Den amerikanske filmfotograf og instruktør har fået en plads i reklamefilmens superliga og indspillet overalt fra regnskoven i Sydamerika til Alaska, Kina og Island. Snyder har blandt andet arbejdet sammen med en række sportsstjerner, heriblandt Michael Jordan, Martina Navratilova og Lance Armstrong og lavet reklamer for blandt andet Nike, Re...

Anmeldere

Politiken
"...har viljen til at begynde på en frisk i et nyt årtusind, hvor fælles trusler kan genaktualisere gamle idealer som pligtfølelse og offervilje for fællesskabet."

Berlingske
"Antallet af bygninger, der eksploderer, er ikke til at nå at tælle, og Hans Zimmers tordenmuzak vil gøre dig fuldstændig følelsesløs i biografen. »Man of Steel« er måske nok sine steder en 14-årig drengs våde drøm af en ramasjang-film, men den er til gengæld en voksen mands mareridt af tordnende tomgang."

Jyllands-Posten
"...selv om de mange hæsblæsende scener er flot udført, savner de variation og formål som andet end action-underholdning i en film, der i forvejen forekommer overlæsset."

Weekendavisen
"De sidste 80 minutter af Man of Steel bliver en monoton parade af eksplosioner og effekter, som gradvis tager pusten - og efterhånden også interessen - fra publikum. Man længes efter en slutning, da Metropolis' gader for 20. gang pløjes op."

Information
"Det begynder endog vældig godt, men ender med trættende død og ødelæggelse..."

Ekstra Bladet
"...ejer ikke for fem øre humor, charme eller selvironi."

B.T.
"Den sidste halve time er rent actionbrag, og nogle vil sikkert finde det for meget, da Zod finder sin verdensmaskine frem og begynder at justere Jordens tyngdekraft. Men i en film som ' Man of Steel' er for meget slet ikke nok."

Cinemazone
"...når man så har fået sat ørepropperne i og accepteret skuffelsen over Snyders amokløb i anden halvdel, så rummer slagsmålene mellem de to stædige Krypton-kæmper nogle tæv af den decideret gedigne slags, hvor man basker hinanden med både hele og halve godstog."

Ekko
"Ideen med at lade den visuelle fantast Zack Snyder og spændings-virtuosen Christopher Nolan samarbejde virkede ellers på papiret umådeligt spændende, ikke mindst efter Bryan Singers flop med Superman Returns i 2006. Man of Steel får dog det værste frem i dem begge."

Brugere

10/03-16Snyder snød os. 7
Jeg er overbevist om at det er overflødigt med 3D. Jeg er desværre på linje med de lidt negative anmeldelser som ellers er skrevet. Det er ikke måden historien er opbygget på, som er fejlen. Flash-back fungerer faktisk fint. Der er bare for få ophold i filmen, hvor det hele kunne komme på plads. Der mangler nogle naturlige stop hvor vores helt kunne slappe af, så vi kunne få en fornemmelse af hvad han indeholdt, når den store slemme skurk dukkede op og hele verdensfreden var på spil. I stedet får vi en nonstop fortælling, som efterlod mig forpustet, men ikke tilfreds. Fine billeder det kan Zack Snyder. Men det er vanskeligt at arbejde med en helt som er usårlig og som trodser alle fysiske love, som vi kender dem. Som yngre pløjede jeg mig gennem hundredevis af Superman hæfter, og slugte ...

12/07-13En Larmende gang vrøvl
Der tages fra x-men, riddick, alien vs. Predator, transformers og mange andre, men tilbage står ømme trommehinder og ærgelse over at brugt penge på sådan en gang bras. Øv, og jeg er ellers så glad for Amy Adams. Suk! Hurra for Batman.

17/06-13Master of Destruction
Superman blev filmatiseret for alvor i 1978, hvor Richard Donner startede fænomenet vi i dag kalder superheltefilm. Med et gigantisk budget (hvoraf Marlon Brando's casting som Jor-El var en stor del) og spektakulære effekter blev publikum blæst omkuld af dette eventyr. Derefter fulgte 3 fortsættelser (hvoraf den ene kun er tilnærmelsesvis seværdig). I 2006 prøvede Bryan Singer så at puste nyt liv i den usårlige rummand, men Singer var så forhippet på at efterabe Donner's fortællestil at filmen glemte sig selv. Brandon Routh gjorde det såmænd okay i hovedrollen, men actionsekvenserne var få og kedelige og den meget ringe pacede historie var en prøvelse at komme igennem.

Nu, 7 år efter, står Zack Snyder ved roret for denne reboot af franchiset, der fortæller historien om Superman påny. ...

17/06-13Starter godt, men ender skidt
Er Christopher Reeve stadigvæk den ultimative Superman? I mine øjne ja, men han får kamp til stregen i Zack Snyders "Man of Steel", som er den Superman-film, der kvalitetsmæssigt kommer tættest på Richard Donners "Superman - The Movie" fra 1978.

Bryan Singer gjorde forsøget i 2006 med den mildest talt elendige "Superman Returns", hvor Brandon Routh var ganske god som Superman, men hvor historien var så svag, actionsekvenserne så kedelige, og filmen så gumpetung at det var svært at engagere sig.

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.filmkorn.dk/anmeldel...n-of-steel/367

14/06-13Superman kommer med fred (og masser af ødelæggelse).
Superman er tilbage for fuld smadder og både spytkrøllen samt de røde underbukser er droppet, get over it fanboys. Til gengæld er der smæk på eksplosioner, susende rumskibe og overmenneskelige slåskampe. Manden af stål går med andre ord i den grad til stålet i Zack Snyders Man of Steel.

En storslået omgang action-ramasjang, der desværre efterlader karakterne lidt uforløste i den svulstige slipstrøm.

Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/2013/0...-odelaeggelse/

Fakta

Medvirkende
Superman / Clark Kent / Kal-El Henry Cavill
Lois Lane Amy Adams
General Zod Michael Shannon
Martha Kent Diane Lane
Jonathan Kent Kevin Costner
Jor-El Russell Crowe
Faora-Ul Antje Traue
Lara Lor-Van Ayelet Zurer
Perry White Laurence Fishburne
General Swanwick Harry Lennix
Dr. Emil Hamilton Richard Schiff
Oberst Nathan Hardy Christopher Meloni
Kelor (stemme) Carla Gugino
Bag kameraet
Instruktion Zack Snyder
Produktion Deborah Snyder, Christopher Nolan, Charles Roven, Emma Thomas
Manuskript David S. Goyer, Christopher Nolan
Forlæg Jerry Siegel, Joe Shuster
Fotografi Amir Mokri
Klip David Brenner
Scenografi Alex McDowell
Musik Hans Zimmer
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure, Science Fiction
Undergenre Superheltefilm
Nøgleord Baseret på tegneserie, Superhelt, Superkræfter, Superman
Relaterede film Batman v Superman: Dawn of Justice - 3 D, Justice League - 3 D
Premieredatoer
Biograf 14.06.2013
Dvd 23.10.2013
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Superman: Man of Steel
Land USA
Produktionsår 2012
Spilletid 143 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Warner Bros. Pictures, Legendary Pictures, Syncopy, DC Entertainment, Third Act Productions
Biodistributør Warner Bros. Pictures
Dvd-distributør Warner Home Video

Se også...