Rambo: Last Blood

John Rambo har boet på familiens ranch i Arizona i ti år, og selv om PTSD-dæmonerne stadig plager ham, befinder han sig vel i samværet med husholdersken Maria og hendes barnebarn Gabriela. Rambo behandler Gabriela som sin egen datter, så da hun, trods Rambos advarsler, tager til Mexico for at finde sin far og bliver hun kidnappet af et narkokartel, skyr Rambo ingen midler for at få hende hjem. © Scope

Produktionsår 2019
Genre Action, Thriller
Instruktør Adrian Grunberg
Medvirkende Sylvester Stallone, Paz Vega, Yvette Monreal, Louis Mandylor
Spilletid 100 min.
Biopremiere 19.09.2019
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Sylvester Stallone

Sylvester Stallone, også kendt som The Italian Stallion, blev berømt tilbage i 1976 med boksefilmen 'Rocky'. Han skrev selv manuskriptet og solgte det for små penge, med den klausul at han selv skulle spille hovedrollen. Filmen blev en kæmpe succes og vandt en Oscar for bedste film, ligesom Stallone blev nomineret både for bedste manuskript og be...

Anmeldere

Politiken
"...et så blodfattigt portræt af en veteran, at man forbliver uengageret i Rambos hidtil mest blodsplattende selvforsvar. Og som samfundskritik hænger ' Last Blood' slet ikke sammen."

Berlingske
"Det er sørgeligt og mærkværdigt, at Sylvester Stallone ønsker at lukke sin egen filmserie på så nedslående vis."

Jyllands-Posten
"Der er stort set intet tempo i "Rambo: Last Blood", og dialogen består af banaliteter og overdreven sentimentalitet - ærlig talt en alt for ynkelig svanesang for så ikonisk en filmfigur."

Ekstra Bladet
"Den første ' Rambo'-film havde på sin egen klodsede facon et eller andet på hjerte. Det er ikke tilfældet her. Der er blot tale om overraskende uopfindsom voldspornografitilsat kynisk mærkevarespekulation. Helt igennem håbløst."

Ekko
"...som de andre film i serien har den en vis stupid poesi. På sin egen måde er det igen lykkedes Stallone at gøre Rambo til en actionhelt, der er helt i tråd med sin tid: en gammel hvid mand, vred og voldsparat."

Soundvenue
"Som en rendyrket underholdningsfilm med masser af smæk for skillingen fungerer den imidlertid helt fint. Og så må tiden vise, om Sly rent faktisk kan give endegyldigt slip på John Rambo denne gang."

Brugere

17/07 10:14blodfortyndende (indrømmet plagiat) 5
Med de nedrivende anmeldelser, som denne femte, og muligvis sidste, film i Rambo-serien kom med, var mine forventninger meget lave. Rambo: Last Blood har da også rigeligt med problemer, fra den tynde historie og lidt flade afvikling, til Sylvester Stallones søvngængerpræstation, hvor både karakteren og filmen ikke helt føles som en rigtig Rambo-film. Alligevel var jeg løbende jævnt underholdende af Rambo: Last Blood og blev som filmvoldsfan decideret begejstret for det ultravoldelige klimaks, hvor den gamle mand nedslagter modstandere på stribe. At filmserien højst sandsynlig ender med, at Rambo på grotesk vis river hjertet ud af en mand, og vi som afrunding får en grinagtig slowmotion-montage med klip fra hele serien, føles til gengæld aldeles kikset.

14/04 18:12Cowboy-Rambo burde være blevet hjemme
En fysisk og psykisk mærket John Rambo må i aktion igen, da en gammel venindes datter forsvinder under en tur til Mexico.

Efter den ikke helt uefne "Rambo" kunne Sylvester Stallone åbenbart ikke dy sig for at vende tilbage til sin supersoldat, der nu er gået i ren westernstil med hesteopdræt på en ranch i Arizona. Men selvfølgelig også med det tilhørende macho-æreskodeks, der byder ham at uddele ultravoldelig hævn, efter hans pseudodatter er blevet bortført af kartel-alfonser.

"Last Blood" er tegneserievoldelig ud i det sadistiske og bygger på et ualmindelig fladpandet plot og et værdisæt, der tilsyneladende omfatter, at den bedste vej ud af krigstraumer er at smadre folk. Samtidig bliver det ikke mere troværdigt, at Rambo kan klare alt og alle, når manden nu har nået pensionsalder...

23/02 15:46Blodfortyndende 19
Det jo ikke fordi jeg ville forvente større filmkunst fra en actionfilm om krigsveteranen John Rambo, atter fortolket lidt unuanceret af ellers karismatiske Sylvester Stallone.

De forrige film (den første muligvis undtaget) har såmænd heller ikke ligefrem brilleret med velskrevne historier og enormt originale ideer.

Forrige film i serien blæste dog så hårdt til angreb på sanserne og den gode smag, at det for mig ganske enkelt var en fryd. Derfor glædede jeg mig egentlig også lidt til denne, som Stallone har annonceret altså skulle afslutte ”sagaen”.

Jeg blev dog lidt skuffet. Jeg kan leve med, at historien blot er en gentagelse af noget man har set før i andre actionfilm. Rambo’s niece kidnappes af mexicanske forbrydere, for at blive solgt som sexslave (gæt selv hvem der sætt...

Fakta

Medvirkende
Rambo Sylvester Stallone
Carmen Delgado Paz Vega
Gabrielle Yvette Monreal
Sheriff Louis Mandylor
Victor Martinez Óscar Jaenada
Bag kameraet
Instruktion Adrian Grunberg
Produktion Avi Lerner, Yariv Lerner, Steven Paul, Kevin King Templeton, Les Weldon
Manuskript Matthew Cirulnick, Sylvester Stallone
Fotografi Brendan Galvin
Klip Carsten Kurpanek, Todd E. Miller
Scenografi Franco-Giacomo Carbone
Musik Brian Tyler
Genrer og relationer
Genre Action, Thriller
Undergenre Familiedrama, Gangsterfilm
Nøgleord Kidnapning, Krigstraume, Selvtægt
Premieredatoer
Biograf 19.09.2019
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2019
Spilletid 100 min.
Trailer Eksternt site
Selskab Millennium Films, Lionsgate, Campbell Grobman Films, Balboa Productions, Dadi Film Group, Templeton Media
Biodistributør United International Pictures

Se også...